Subiecte Servicii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Servicii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 9 fisiere doc de 22 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Subiect 1

1.Concepte generale care arata cum se organizeaza un sistem.Enumerare-comentati 2 dintre ele.

Managementul serviciilor utilizeaza o serie de concepte generale care sunt grupate astfel:

-Cum se organizeaza un sistem

-Cum functioneaza un sistem

-Cum se conduce un sistem

Cum se organizeaza

1.-obiectiv

2.-resurse

3.proces

Obiectivul = este principiul organizatoric al fiecarei structuri si raspunde la intrebarea “ ce vrem?”. Organizatia prestatoare de servicii trebuie sa isi organizeze activitatea astfel incat sa realizeze obiectivul in conditii de eficienta,realizand resursele de care dispun.

Resursele = potentialul material, financiar de care dispune societatea la un moment dat. Ele exprima potentialul de functionare si de dezvoltare al unei societati.

Procesul = arata modalitatea de transformare a resurselor alocate in vederea atingerii obiectivelor in conditiile pastrarii echilibrului ecologic.

Optimizarea= decurge din “ cat mai bine” si se concretizeaza in actiuni coerente desfasurate in vederea realizarii la nivelul organizatiei a celui mai bun raport sau a unei situatii favorabile intre efectul obtinut si efortul depus pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Subiect 2

Managementul serviciilor utilizeaza o serie de concepte generale care sunt grupate astfel:

-Cum se organizeaza un sistem

-Cum functioneaza un sistem

-Cum se conduce un sistem

Cum functioneza

5.plan

6.autonomie

7. adaptibilitate

8. organizare

9.incluziune

Planul = instrumentul prin care se materializeaza deciziile de aplicare a mijloacelor necesare pentru realizarea obiectivelor propuse.

Autonomia = se deduce prin proprietatea sistemelor si subsistemelor biologice si sociale de a se autoregla. In cazul in care un sistem nu ar avea un anumit grad de autonomie atunci el nu ar putea fi condos pentru ca ar solicita un numar prea mare de instructiuni.

Adaptabilitatea = proprietatea sistemului de a-si pastra stabilitatea atunci cand asupra lui actioneaza perturbatii externe.

Organizarea ca functie a conducerii = procesul operational prin care se contureaza atributiile si raspunsurile fiecarei personae sau comportament in vederea realizarii unui scop.

Incluziunea = presupune integrarea intr-o structura mai larga. Datele culese si organizate sunt constituite intr-un model = macheta a realitatii pe care se lucreaza. Un model bun e acela care concorda cu realitatea proprie cunoscuta sub denumirea de izomorfism.

Fisiere in arhiva (9):

  • Subiect 1.doc
  • Subiect 10.doc
  • Subiect 12-21.doc
  • Subiect 2.doc
  • Subiect 3.doc
  • Subiect 4.doc
  • Subiect 5.doc
  • Subiect 6.doc
  • Subiect 9.doc

Alte informatii

Subiecte Managementul Serviciilor