Subiecte Sisteme Informatice

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Sisteme Informatice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Modalitati de utilizare a tehnologiilor informatice pentru fundamentarea bugetelor multianuale într-o institutie publica. Nu am gasit pe nicaeri, daca stiti voi ceva sa-mi spuneti si mie

2. Conceptualizati determinarea duratei de viata a unui serviciu care nu este prestat în conditii de monopol (transportul public local, sanatate publica etc.).

În vederea exercitarii atributului de previziune în conditii de eficienta economica de catre managementul organizatiilor s-au identificat produse soft la baza carora se afla fenomenul de extrapolare care presupune, ca plecând de la o evolutie anterioara cunoscuta a unor indicatori economici si luând în considerare faptul ca în viitorul apropiat nu se vor modifica factorii care au influentat aceasta evolutie, sa fie prognozata, cu o acuratete acceptabila, evolutia acestor indicatori pe un anumit orizont de timp.

Pentru acuratetea reprezentarii grafice a acestor evolutii se recomanda ca ecartul între 2 intervale de timp consecutive sa fie cât mai mic posibil. De regula evolutia unui fenomen economic nu este influentata de un singur factor, aparând astfel necesitate reprezentarii acestei evolutii într-un spatiu cu cât mai multe dimensiuni, reprezentându-se separat evolutia fenomenului în planul fiecarui factor, dupa care se proiecteaza aceste evolutii în palanul cu 2 dimensiuni si se obtine o rezultanta care este acceptata ca fiind reprezentarea evolutiei reale a fenomenului.

Dpdv economic si managerial utilizarea eficienta a acestor programe este posibila doar daca sunt satisfacute 2 conditii restrictive:

1.volumul datelor statistice este satisfacator dpdv al continutului acestora.

2.factorii ec si sociali care au influentat în perioada anterioara evolutia indicatorului ramân neschimbati si în orizontul de timp rezervate

3. Utilizarea eficienta a resurselor financiare necesare derularii unui proces investitional folosind tehnologii IT.

Dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate prin intermediul tehn informatiei constituie o solutie moderna si eficienta care trebuie sa caracterizeze organizatiile atât industriale cât si din sfera administratiei publice. Proiectarea unui sistem informatic integrat trebuie sa fie centrata pe axa informatie  proces decizional  proces de executie, asigurându-se astfel cele mai portivite instrumente pt fundamentarea deciziilor, precum si pt automatizarea proceselor economice.

Sistemul informatic integrat este caracterizat de o structura modulara din care face parte si subsistemul informatic pt managementul activitatilor de cercetare-dezvoltare.

Modulul Investitii integrat în sistemul informatic al functiunii de cercetare-dezvoltare asigura în vederea unei utilizari cât mai eficente a resurselor financiare urmatoarele functii:

-constituirea bazei de date care contine proiectele de investitii ale organizatiei

-planificarea nivelului indicatorilor economici si financiari specifici procesului de investitie

-urmarirea cheltuielilor materiale si a celor cu manopera efectuate pe fiecare lucrare

-emiterea situatiilor informationale centralizate pe surse de finantare si elem de cheltuiala, aferente lucrarilor

-evidenta platilor realizate pe surse de finantare

-situatia platilor efectuate catre furnizori

-evidenta debitelor rezultate din prestatiile tertilor

-situatia nivelului realizat al indicatorilor ec-fin (ch., rata rentabilitatii ec., si financiare, etc)

4. Comentati necesitatea integrarii sistemelor informatice în cadrul unei institutii publice.

Ultimele decenii ale secolului trecut au fost marcate de o serie de schimbari majore în domeniul tehnicii informationale, conducând la crearea si dezvoltarea unui nou tip de societate, cea informationala.

Esenta societatii informationale consta în folosirea integrata, masiva si generalizata a tehnologiilor informatiilor si comunicatiilor în toate domeniile vietii economice si sociale, incluzând administratia publica, productia materiala si artistica, serviciile, petrecerea timpului liber etc.

Sistemul informational trebuie sa constituie suportul de aplicare si de simplificare a unor reguli si proceduri administrative în scopul asigurarii unui acces larg si nediscriminatoriu al publicului la servicii publice, precum si reducerii tarifelor pentru aceste servicii si a costurilor de operare si personal.

Dimensiunea complexa a actelor de conducere, care trebuie sa armonizeze eficient elementele economice, sociale, administrative, ecologice si politice, impun ca managerii sa aiba constituite baze de date puternice care sa ofere posibilitatea nu numai a furnizarii informatiilor, cât si a agregarii acestora în raport cu obiectivele urmarite a se realiza..

Domeniul administratiei publice reclama în aceste conditii folosirea unor specialisti bine pregatiti.

Impactul foarte mare al optiunilor manageriale asupra populatiei creeaza necesitatea fundamentarii foarte atente a deciziilor si manifestarea unui profesionalism ridicat.

Deciziile din administratia publica au de regula, consecinte asupra unui mare grup de locuitori, rezultând ideea consultarii punctelor de vedere ale populatiei sau a reprezentantilor acesteia.

Managementul în administratia publica este puternic influentat de presiunea solicitarilor permanente care vin din partea cetatenilor, a partenerilor sociali.

Pentru a putea gestiona aceasta presiune, managerii trebuie:

" sa aiba o baza de date sau programe specifice administratiei publice;

" sa puna la dispozitia cetatenilor toate informatiile (legi, hotarâri, date statistice, etc.) pentru clasificarea problemelor;

" sa organizeze bine, profesionist, compartimentele de relatii publice si relatii cu publicul;

" sa construiasca inteligent imaginea care sa îi reprezinte;

" sa organizeze periodic diferite analize.

Atfel spus putem spune ca institutiile publice pot deveni cei mai importanti clienti si utilizatori ai TIC, investind pt cresterea performantelor propriilor activitati, dar mai ales pt diversificarea si îmbunatatirea relatiilor lor cu cetatenii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte Sisteme Informatice.doc

Alte informatii

SUBIECTELE PENTRU ANUL IV ADMINISTRATIE PUBLICA ASE