Tehnici Promotionale in Turism si Comert

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Tehnici Promotionale in Turism si Comert.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Rolul si importanta utilizarii marketingului in cadrul unei firme sunt deja bine cunoscute.Plecand de la faptul ca marketingul se bazeaza pe ideea de a produce si a vinde in mod profitabil ceea ce oamenii doresc sa cumpere,este necesar sa se construiasca o viziune de ansamblu asupra activitatii firmei.Astfel incat tinandu-se cont in mod permanent de evolutia mediului in care actioneaza sa se poata formula obiective si strategii de dezvoltare corespunzatoare obictivelor fixate in mod realist.

Materializarea deciziilor prin care se vizeaza indeplinirea acelor obiective se realizeaza in cadrul mixului de marketing cu cele 4 componente specifice:pretul,distribu-

tia si promovarea.

Politica de produs reprezinta conduit ape care o adopta firma referitor la dimensiunile,structura,si evolutia gamei de produse si servicii ce fac obiectul propriei sale activitati,atitudine ce se raporteaza permanent la cerintele mediului de piata,la tendintele manifestate de ceilalti concurenti.Un element important al politicii de produs il constituie de viata al produsului,strans legat de evolutia vanzarilor si a profitului,respect-

tiv de la crearea sa si pana la disparitia sa totala.Acest ciclu este strucurta in 5 etape dis-

tincte:

-crearea

-lansarea

-cresterea

-maturitatea

-declin

In etapa de creare a unui nou produs sau serviciu creativitatea si imaginatia joaca un rol primordial.

In etapa de declin intervine din nou publicitatea avand rolul de reamintire a calitatii produsului respectiv.

OBSERVATIE: Un rol important il are si ambalajul produsului fiind un purtator de reclama si informatii diverse,iar designul acestuia constituie un element major in strategia de marketing.

Politica de pret se afla in stransa legatura cu politica promotionala.Privind de la conditiile interne(nivelul consturilor)de la conditiile de piata (nivelul cererii,veni-

turile populatiei,concurenta etc.)si de la o searie de factori psihologici(prestigiu si informatii sociale,manipularea preturilor constituie una din modalitatile clasice la care recurg firmele in cadrul activitatii lor.

Reducerile de pret au ca obiectiv cresterea vanzarilor pe termen scurt si reduce eforturile promotionale,dar pe termen lung erodeaza increderea cumparatorilor intr-o anumita marca si implicit micsoreaza profitul.

Preacticarea unor preturi inalte pt produsul de lux,de prestigiu,lider,vizeaza cumparatorii cu venituri ridicate pt care preturile respective semnifica o calitate deosebita si confera un anumit prestigiu.

Politica de distributie se afla in stransa dependenta cu politica promotionala.Familiarizarea si cointeresarea personalului cuprins in sectorul distributiei in legatura cu noul produs implica eforturile promotionale considerabile.

Pe de alta parte prin anumite instrumente promotionale care fac parte din categoria promovarii vanzarilor se urmareste cresterea interesului comerciantilor fata de respectivele produse.

SUBIECTUL 2.Reclama proces de comunicare

Reclama numita si “sufletul unei firme” intervine in toate stadiile situate intrte procesul de creare a uni produs si activitatea post-marketing.

Atat produsul(serviciul)cat si ambalajul sau pretul,modalitatile de distributie se reflecta intr-o reclama,impreuna contribuind la reusita unei afaceri.

Aplicarea unei politici de marketing de succes presupune in primul rand identificarea si anticiparea nevoilor consumatorilor,astfel incat sa se realizeze acele produse prin intermediul carora sa se poata satisface cerintele consumatorilor si care in mod profitabil.Vanzarea profitabila presupune de foarte multe ori o utilizarea a reclamei pt a influenta procesul de decizie al consumatorilor.Reclama constituie o forma specializata de marketing.Ea nu presupune o simpla informare a publicului ci are menirea de a convinge oamenii sa cumpere acele produse care le satisfac nevoile.Reclama identifica in primul rand produsele,serviciile sau firmele facandu-le cunoscute publicului,apoi reclama diferentiaza produsele,serviciile sau companiile.

Pusa in slujba marketingului,reclama trebuie sa fie vizibila,sa asigure identitatea produsului sau a firmei,sa constituie o promisiune facuta publicului.De regula obiectul reclamei consta in schimbarea sau infulentarea atitudinilor,intarirea cinvingerilor oamneilor de a cumpara un anumit produs,intr-un mod original characteristic si interesant.In acest semn reclama constituie un process de comunicare care nu trebuie sa permita intelesul sau interpretari gresite.Prin cuvinte si imagini mesajele transmise,prin reclama sunt absorbite de regula rapid si aproape subconstient,de aceea intelesul lor nu trebuie sa fie ambigu.

O reclama de succes se abzeaza pe o activitate de creatie care poate atrage si mentine atentia,interesul si actiunea din partea publicului cat si pe utilizarea celui mai potrivit mijloc de comunicare a mesajului creat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale in Turism si Comert.doc