Cercetări de marketing grile

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6566
Mărime: 65.67KB (arhivat)
Publicat de: Dora Simon
Puncte necesare: 4
nu contine raspunsuri

Extras din notiță

Cercetãri de marketing (1)

Sesiunea iarna 2007

Adevarat/Fals

___1. Operatorii de marketing sunt adeseori nemulţumiţi de faptul că nu dispun de suficiente informaţii utile.

___2. Mediana poate fi utilizată pentru determinarea tendinţei centrale în cazul informaţiilor obţinute cu ajutorul scalei ordinale.

___3. Scala ordinală are urmatoarele caracteristici : origine unică, intervale egale, nu permite clasificări, nu permite ordonări, este o scală parametrică

___4. Ansamblul raporturilor de interacţiune în care intră agenţii economici în lupta pentru asigurarea surselor de aprovizionare şi a pieţelor de desfacere formează sistemul relaţiilor de concurenţă.

___6. În functie de locul de desfăşurare, cercetările de marketing pot fi: exploratorii, instrumentale, descriptive, explicative şi predictive.

___7. Metodele de cercetare directă se grupează în două categorii, după modul de antrenare a subiecţilor, şi anume: metode care implică participarea conştientă a purtătorilor de informaţii şi metode ce nu implică, în mod conştient, subiecţii în cercetare.

___8. Experimentul este metoda ştiiţtifică de bază pentru investigarea cauzalităţii.

___9. Partea din eşantionul sau populaţia care a fost supusă experimentului, expusă manipulării variabilei independente, este cunoscută sub numele de grup de tratament (unitate experimentală).

___10. Grupul în cadrul căruia, într-un experiment de marketing, variabila independentă rămâne neschimbată poartă numele de grup experimental.

11. Metoda soldului conjunctural exprimă tendinţa unui fenomen oarecare, calculată ca o medie aritmetică ponderată a răspunsurilor specialiştilor, măsurate pe o scală ( +2 creştere accentuată, +1 creştere, 0 stagnare, -1 scădere, -2 scădere accentuată).

12. Consumatorii caută, mai intâi, să stabilească avantajele oferite de o marcă sau alta, fiecare produs fiind definit printr-un set de atribute, care pot furniza anumite avantaje sau dimpotrivă.

13. Rãspunsul latent este metodã de scalare.

14. Scala ordinală indică relativa poziţie a două sau mai multe categorii, clase în privinţa unei anumite caracteristici şi mărimea diferenţei între cele două sau mai multe categorii considerate.

15. Scala de ordonare a rangurilor este metodã de scalare.

16. Prelucrarea datelor culese folosind scala lui Stapel conduce la informaţii specifice scalelor proporţionale.

17. Diferenţiala semantică este o metodă comparativă de scalare.

18. Pătratele latine sunt o formă unifactorială de proiectare a cercetării directe utilizată pentru a reduce numărul de observaţii.

19. Pătratele greco-latine sunt o simplă extensie a proiectării cu ajutorul pătratelor latine, care permite introducerea unei a treia variabile controlabilă.

20. Pentru testarea semnificaţiei statistice a diferenţelor dintre grupuri în cazul scalelor nemetrice se poate utiliza şi coeficientul de elasticitate.

21. Informaţiile secundare reprezintă informaţii care servesc îndeplinirii obiectivelor secundare ale unei cercetări.

22. Scala interval este metodă de scalare?

23. Un tip de scală este şi scala de ordonare a rangurilor

24. Sondajul exhaustiv este atunci când indicele de sondaj I

25. Scala ordinală are următoarele caracteristici: origine unică, intervale egale, nu permite clasificări, nu permite ordonări, este o scală parametrică.

26. Experimentul este metoda ştiintifică de bază pentru investigarea cauzalităţii.

27. Observarea este o metodã de cercetare deosebit de utilã in situatiile in care informatiile nu pot fi verbalizate cu usurintã.

28. Pentru evaluarea contributiei informatiei obtinute prin cercetarea de marketing la procesul decizional, se folosesc urmãtoarele criterii: acuratetea, actualitatea, insuficienta, disponibilitatea, irelevanta.

29. Cercetarea de marketing reprezinta o modalitate de a obtine informatii pentru a fi valorificate în procesul decizional.

30. Examinarea aleatorie reprezintã o informare orientatã, neimplicând o cercetare propriu-zisã, cu o categorie de informatii mai mult sau mai putin definitã.

31. Cercetarea neconventionalã reprezintã un efort relativ limitat si nestructurat, de obtinere a unor informatii sau de informare cu un anumit scop.

31. Studiile de marketing de la departamentul de cercetãri de marketing fac parte din componenta informationalã externã a SIM.

32. Scalele de evaluare mãsoarã o singurã dimensiune a componentelor atitudinii.

33. Scalele atitudinale combinã performantele scalelor de ordonare pentru mai multe dimensiuni ale atitudinii sau chiar pentru toate aceste dimensiuni.

34. Termenul de relevantã indicã gradul în care procesul de mãsurare nu este afectat de erorile variabile.

35. Validitatea, relevanta, acuratetea mãsurãrii sunt termeni utilizati în literatura de specialitate, cu acelasi sens.

36. Unitatea de sondaj si unitatea de observare pot sã coincida sau pot fi diferite.

37. Unitatea de sondaj reprezintã unitatea care va face obiectul investigatiei.

38. Unitatea de observare reprezintã unitatea de la care se recolteazã informatiile.

Preview document

Cercetări de marketing grile - Pagina 1
Cercetări de marketing grile - Pagina 2
Cercetări de marketing grile - Pagina 3
Cercetări de marketing grile - Pagina 4
Cercetări de marketing grile - Pagina 5
Cercetări de marketing grile - Pagina 6
Cercetări de marketing grile - Pagina 7
Cercetări de marketing grile - Pagina 8
Cercetări de marketing grile - Pagina 9
Cercetări de marketing grile - Pagina 10
Cercetări de marketing grile - Pagina 11
Cercetări de marketing grile - Pagina 12
Cercetări de marketing grile - Pagina 13
Cercetări de marketing grile - Pagina 14
Cercetări de marketing grile - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Cercetari de Marketing Grile.doc

Te-ar putea interesa și

Cercetare Selectivă Privind Satisfacția Clienților

CERCETAREA SELECTIVĂ PRIVIND SATISFACŢIA CLIENŢILOR. STUDIU DE CAZ : BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ - PLOIEŞTI Conceptul de marketing se bazează pe...

Principiile Marketingului

INTRODUCERE Datorită faptului că atât piaţa, privită ca noţiune economică, cât şi societatea în ansamblu, se află într-o continuă şi rapidă...

Sistemul informațional de marketing în bănci

Datorită factorilor endogeni şi exogeni, starea normală a unei firme comerciale a devenit azi schimbarea, stabilitatea în accepţiunea sa clasică,...

Interviul de profunzime - comportamentele și motivațiile brașovenilor ce stau la baza deciziei de cumpărare a unei călătorii

1. Literatură similară Conform European Commission Enterprise and Industry Tourism, Eurobarometrul nr. 258 în 2008 principalul motiv pentru care...

Grile cercetări de marketing - master anul 1

1. Datele obţinute special pentru realizarea obiectivelor cercetării de marketing în derulare se numesc: a) informaţii statistice; c) informaţii...

Cercetări de marketing - grile rezolvate

“Consumatorul poate avea motive sa-si cumpere mai degraba o Dacie decat un Cielo” face parte din categoria motivatiilor: a. primare b. secundare...

Comportamentul și psihologia consumatorului

I . NOŢIUNILE ŞI DIMENSIUNILE COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI 1. Noţiuni şi concepte 2. Procese elementare în abordarea comportamentului...

Ai nevoie de altceva?