Fituica Marketing General

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Fituica Marketing General.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Cap.1 Bazele marketingului

Definitie: Marketingul este o filosofie a afacerilor care vede in satisfacerea cerintelor clientilor cheia succesului in afaceri si recomanda intelegerea practicilor manageriale care ajuta la identificarea si rezolvarea cerintelor clientilor.Marketingul, ca filosofie de afaceri, poate fi definit ca abilitatea de a crea si a pastra consumatori profitabili.

Functiile marketingului:

-investigarea pietei, a nevoilor de consum si/sau utilizare, considerate ca functie premise si punct de plecare a intregii activitati de marketing. Studierea pietei-cunoscuta in marketing sub denumirea de cercetare de marketing- este chemata sa asigure fundamentarea tuturor deciziilor de marketing, fie vorba de proiectarea, testarea de acceptabilitate sau lansarea pe piata a unui produs sau de deschiderea unei retele proprii de magazine si promovarea vanzarilor in anumite segmente de consumatori sau nise de piata.

-adaptarea continua a intreprinderii la schimbarile cerintelor si a mediului pietei pe care actioneaza, anticipand si chiar influentand, in sensul pe care il doreste astfel de schimbari. Presupune mobilizarea resurselor intreprinderii spre a raspunde cat mai efficient cu produsele si/sau serviciile sale exigentelor formulate de purtatorii cererii.

-satisfacerea superioara a nevoilor de consum sau utilizare. Aceasta presupune producerea a ceea ce este necesar pentru consum, distribuirea in conditii optime a produselor si serviciilor, crearea posibilitatilor de alegere conform gusturilor, dorintelor si preferintelor clientilor.

-maximizarea eficientei economice (profitul) aceasta presupune optimizarea structurilor de productie si a tuturor proceselor economice care alcatuiesc fluxul complet productie-consum precum si o judicioasa alocare a resurselor.

Tipuri de orientari:

1 orientarea spre productie urmarea optimizarea folosirii resurselor in interiorul intreprinderii pentru obtinerea maximului de rezultate economice in conditiile unui nivel determinat al costurilor totale.

2 orientarea spre vanzari-cand eforturile intreprinderii sunt concentrate asupra metodelor si tehnicilor de stimulare a vanzarilor, subliniindu-se avantajele calitative ale propriei oferte in raport cu cea a concurentei.

3 orientarea de marketing-concentrarea atentiei intreprinderii asupra nevoilor, gusturilor, preferintelor si dorintelor clientelei., pentru a-si orienta structura si calitatea produselor conform cerintei pietei.

4 orientarea de marketing social presupune satisfacerea consumatorilor intr-o maniera in care sa fie protejat atat consumatorul cat si mediul ambiant.

Factorii care au dus la cresterea importantei marketingului:

1 cresterea gradului de sofisticare a nevoilor consumatorilor

2 concurenta din ce in ce mai dura

a) concurenta internationala-sistemul de comunicatie a dus la cresterea posibilitatilor pentru orice intreprindere de a satisface cumparatori din diferite zone.

b) noile tehnologii

c)imitatorii

3 separarea productiei de consum

4 cresterea complexitatii organizatiilor

-cereri conflictuale

-separarea proprietatii de control-angajatii tind sa devina mai putin orientate spre profit decat proprietarii

5 schimbarile tot mai dinamice ale mediului generate de: noile tehnologii, cresterea gradului de educatie a populatiei, miscarile ecologiste, globalizarea economiei, incurajarea integrarii in UE a fostelor tari socialiste.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fituica Marketing General.doc

Alte informatii

Fituica organizata pe coloane, scris mic. Notiuni de marketing general. Utila si in facultate si la master la examene de marketing.