Fituici Marketing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Fituici Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Functiile mk:

a)Cercetarea pietei si a nevoilor de consum

-prin aceasta fct. Se urmareste obtinerea de informatii referitoare la pietele prezente si cele potentiale la ansamblul nevoilor de consum la comportamentul consumat.Aceasta functie este esentiala pt ca la piata se face adaptarea firmei care are un character permanent.

b)Cresterea adaptabilitatii firmei la cerintele si dinamica pietei:

-aceasta functie presupune adaptarea firmei la conditiile externe aflate in permanenta schimbare,fructificarea oportunitatiilor,dezvoltarea cererii pt anumite produse si servicii.Realizarea acestei functii se efectueaza prin inoirea cu frecventa ridicata a ofertei de marfuri,perfectionarea canalelor de distributie si diversificarea actiuniilor promotionale.Tot odata realizarea acestei functii presupune o stransa legatura intre actiuniile managereale,cele de cercetarea pietei si nivelul resurselor financiare.

c)Satisfacerea in conditii superioare a nevoilor de consum:

-aceasta functie se materializeaza printr-un ansamblu de masuri vizand producerea numai a celor produse si servicii care sunt necesare pt consum,distribuirea lor in conditii optime,asigurarea unor posibilitati de alegere corespunzatoare tuturor gusturilor si preferintelor consumatorilor.

d)Cresterea eficentei activitatii economice,maximizarea profitului:

-realizarea acestei functii implica o judicioasa alocare a resurselor,optimizarea structurilor prod. in deplina concordanta cu obiectivele firmei si desfasurarea tuturor proceselor economice(productie,transport,depozitare,comercilizare)care alcatuiesc fluxul complect productiei consum al produselor sau serviciilor.

23) Unde si cand a aparut mk?

Primele teorii si activitati practice de mk au aparut in S.U.A la inceputul se XX. Propagarea mk ramane insa destul de lenta pana la mijlocului sec XX ,limitandu-se mai ales la SUA si cateva tari europene dezvoltate. Incepand cu anii 50’, 60’,expansiunea mk devine accelerata, preocupand firme din economii cu structuri si nivele de dezvoltare dintre cele mai diferite.

24) Cele 2 cauze ale aparitiei mak?

I.abundenta produselor si serviciilor pe piata, adica existenta conditiilor specifice “societatii de consum” si care ofera cumparatorilor posibilitati largi de alegere,determinand firma producatoare sa se consulte cu o veritabila”piata a cumparatorului” adica o piata in care rolul determinant revine cumparatorului.

II.Dinamismul social economic ce caracterizeaza epoca moderna a determinat aparitia mk ca o modalitate eficienta de a reuniii si coordona preocuparile legate de vanzarea produselor adica de a corela productia cu cerinte effective de consum.

2) La ce se refera Marketingul social?

Conceptul de mk social a fost lansat de Ph.Kolten si Zaltmann,potrivit caruia mk social presupune elaborarea,punerea in aplicare si controlul problemelor urmarind cresterea adeziunii la o idée,la o cauza sau la un anumit comportament social in cadrul unuia sau mai multor grupuri vizate

3) La ce se refera politica de marketing?

Modul in care inteprinderea concepe dezvoltarea activitatii sale,directiile de perspective si actiuniile practice,concrete,vizand valorificarea potentialului sau in concordanta cu cerintele pietei,caracterizeaza politica de mk a inteprinderii

4) .La ce se refera strategia de mk?

Strategia de mk desemneaza liniile definitorii ale atitudinii si conduitei inteprinderii in vederea atingerii anumitor obiective

5) Explicatia etimologica a termenului de mix?

Termenul de mix reprezinta prescurtatea cuvantului englez mixture care inseamna cobinare,imbinare,amestec.

6) Cine a fost creatorul de mix de mk?

Creatorul acestui termen a fost Neil Borden (50”)De procesul cristalizarii si dezvoltarii acestui concept se leaga si numele lui Jerome Mc Ccauthy care a introdus conceptual de 4P.

7) Cine a elaborate conceprtul de 4P si la ce se refera acs concept?

Conceptul de 4P a fost elaborate de Jerome Mc Ccauthy.Prin urmare ,instrumentele aflate la dispozitia firmei pentru realizarea obiectivelor sale de mk pot fi grupate in jurul a 4 piloni.

8) Care este definitia completa a mixului de mk?

Prin conceptual de marketing mixt se poate intelege activitatea de mk a firmei in functie de resursele interne,umane,financiare si decoratiile pietei prin combinarea intr-un tot unitary,corent sub forma unor programe a elementelor politicii de produs,de prêt,de distributie si de promovare.

9) Politica de produs-definire?

Reprezinta conduit ape care o adopta firma referitor la dimensiunile,structura si evolutia gamei de produse si sevicii care fac obiectul propriei sale activitati,atitudinea ce se raporteaza permanent la cerintele mediului de piatala tendintele manifestate de ceilalti concurenti.

10) La ce se refera conceptual de produs total?

O conceptie de system asupra produsului ce inglobeaza,alaturi de substanta materiala a produsului intreaga ambianta ce-l inconjoara,formata dintr-un ansamblu larg de elemente acorporale

11) Ce este o gama de produse?

Totalitatea produselor inrudite prin destinatia lor comuna in consum si prin caracteristicile esentiale,similare,privitoare la material prima din care sunt obtinute si la tehnologia de fabricatie

12) La ce se refera ciclul de viata al produselor?

Ciclul de viata al unui produs reprezinta intervalul de timp cuprins intre momentul aparitiei sale ca noua marfa pe piata sic el al disparitiei sale de pe piata

25) Ce sunt tacticiile de mk?

Tacticile de mk reprezinta modalitatea de punere in aplicare a strategiilor de mk prin actiuni concrete

26) Ce relatii exista intre tacticile si strategia de mk?

Intre strategiile si tacticile de mk trebuie sa existe o corespondenta directa adica tacticiile se afla in relatii de subordonare fata de strategii

Fisiere in arhiva (1):

  • Fituici Marketing.doc

Alte informatii

Fituici Marketing 22 de intrebari