Fituici Tehnici Promotionale

Imagine preview
(4/10 din 6 voturi)

Aceasta fituica rezuma Fituici Tehnici Promotionale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Marketing, Economie, Stiintele Comunicarii

Extras din document

1.Publicitatea:def, obiective,puncte forte/slabe

In ansamblu, conceptul de publ repro rice forma de comunicare nepersonala platita de catre o organizatie identificabila cu usurinta, menita sa informeze, sa convinga sis a influenteze publicul, atat pe clientii efectivi, cat si pe cei potentiali, cu privire la unul sau mai multe produse, servicii, evenimente, idei, personae si/sau organizatii economice sau non-profit.

Obiective:

Obiectivele urmarite prin campaniile de publ pot fi de natura ec, cognitiva, comportamentala, afectiva si/sau socio-politica.

Incadrarea unui anumit obiectiv intr-o grupa sau alta este ambigua, in practica fiind extreme de importanta alegerea obiectivelor deoarece spre ele se orienteaza ulterior eforturile financiare, materiale si umane ale organizatiei.

Fixarea necorespunzatoare a obiectivelor unei campanii publ poate avea rezultate negative pe termen lung, pe langa generarea unei risipe de timp si resurse.Stabilirea obiectivelor se face in functie de numerosi factori cum ar fi:caracteristicile, obiceiurile si exigentele clientilor, caractesisticile ofertei etc.

Un prim pas in acest process este definirea urm aspecte:publicul tinta; pozitia ofertei fata de concurenta; reactia asteptata de la publicul tinta, orizontul de timp pt atingerea obiectivelor.

In timpul si la sf campaniei publicitare tre monitorizate rezultatele.Realizarea acestui lucru este destul de dificila deoarece unele consecinte sunt greu de evaluat pe termen scurt.In paralel cu campania publ publicul sufera influenta altor factori, extreme de variati care pot fi manipulate de organizatie,altii sunt influentati de terte organizatii etc .

Puncte forte:Un avantaj major al utilizarii publ este ca aceasta tehnica de promovare da posibilitatea adresarii mesajului unui public f larg, este f flexibila si ofera numeroase solutii si prin prisma costurilor.In functie de resursele disponible o organizatie isi poate alege un mijloc de publ potrivit.Puterea de convingere a publ esre mare, este persuasive datorita marii varietati a modului de transmitere a mesajului.Astfek prin text, design, culoare, imagine si sunet ea prezinta o lume atractia, transmite un mesaj optimist, ofera sperante si modele pt dif categorii de public.

Puncte slabe:Dezavantajul major al publ este reticenta cu care este privita de cei mai multi dintre membrii audientei, nu ofera precum alte mijl posibilitatea unui dialog intre organizatie si pulic.Alte aspecte negative ale publ sunt costurile f rificate pt reclamele de tv si radio, care par sa aiba cel mai mare impact sis a fie mai credibile in ochii publicului.

O prbl mai noua cu care se confrunta este faptul ca publicul –tinta este bombardat din toate directiile cu mesaje de tip publicitar.De aceea fiecare anunt publicitar tre sa fie original si f atractiv nu numai pt a atrage atentia publicului, dar si pt a fi evaluat si a determina actiunea dorita de eminentul acestuia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fituici Tehnici Promotionale.doc