Introducere in Marketing - Teste Grila

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Introducere in Marketing - Teste Grila.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 30 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

True/False

Indicate whether the sentence or statement is true or false.

__F__ 1. Marketingul este foarte important doar pentru organizatiile mari, cu profit, nationale sau internationale.

__F__ 2. Marketingul presupune adaptarea firmei la mediu. Prin mediu de marketing se intelege mediul extern firmei.

__F__ 3. Discordanta cognitiva (disonanta cognitiva) apare in etapa testului de marketing in dezvoltarea produselor noi.

__F__ 4. Discordanta cognitiva (disonanta cognitiva) apare in etapa evaluarii alternativelor in timpul procesului decizional al cumparatorului.

__F__ 5. Marketingul este important mai ales pentru organizatiile mari, producatoare sau distribuitoare.

__F__ 6. Nevoile umane sunt forma pe care o iau dorintele dupa cum sunt modelate de cultura si personalitatea individului.

__F__ 7. Oamenii au dorinte limitate, dar resurse aproape nelimitate.

__A__ 8. Demarketingul poate fi necesar pentru a reduce temporar sau permanent cererea.

__A__ 9. In zilele noastre firmele pun accent pe realizarea de conexiuni pe viata cu clientii lor.

__F__ 10. Prin conexiuni cu partenerii de marketing se intelege doar relatiile pe care firma le are cu partenerii din exteriorul companiei.

__F_ 11. Conceptul celor 4 P (mixul de marketing) ia în considerare viziunea cumparatorului asupra pietei, nu pe cea a vânzatorului.

__A__ 12. Un plan de marketing incepe printr-un scurt rezumat al principalelor scopuri si recomandari ale planului de revizie a organizarii, ajutând conducerea de top sa gaseasca rapid punctele majore ale planului.

__F__ 13. Planul de marketing este o etapa a programului de actiune.

__A__ 14. O strategie de marketing este logica de marketing prin care o companie spera sa îsi îndeplineasca obiectivele de marketing.

__A__ 15. Perceptia este procesul prin care indivizii selecteaza, organizeaza si interpreteaza informatiile pentru a-si construi o imagine unitara despre lume.

__F__ 16. Sigmund Freud a încercat sa explice de ce oamenii sunt animati de anumite nevoi în anumite momente. El a aratat ca nevoile umane sunt aranjate pe o scara ierarhica, începând de la cea mai imperioasa pe treapta de jos, pâna la cea mai putin imperioasa pe cea de sus. Aceste nevoi includ nevoile fiziologice, nevoia de siguranta, nevoile sociale, nevoia de a fi respectat si nevoia de ajustare a sinelui.

__F__ 17. Cultura, clasa sociala si familia reprezinta factorii culturali care influenteaza comportamentul consumatorilor.

__F__ 18. Comportamentul unei persoane este influentat de multe grupuri restrânse. Grupurile care au o influenta directa si al caror membru este persoana în cauza sunt numite grupuri de referinta.

__A__ 19. Liderii de opinie reprezinta acei indivizi din cadrul unui grup de referinta care, datorita unor abilitati speciale, a cunostintelor pe care le poseda, a personalitatii sau a altor caracteristici exercita o influenta puternica asupra celorlalti membri ai grupului.

__F__ 20. Prima etapa a procesului decizional al cumparatorului o reprezinta cautarea de informatii.

__A__ 21. In procesul decizional al cumparatorului poate sa o stare de disconfort numita disonanta cognitiva.

__F__ 22. Grupa majoritatii adoptorilor timpurii achizitioneaza produsele mai repede decât grupa adoptorilor timpurii.

__F__ 23. Prima etapa a procesului decizional al cumparatorului o reprezinta cautarea de informatii.

__F__ 24. Satisfactia clientului nu depinde de performanta perceputa a unui produs în livrarea valorii legate de asteptarile cumparatorului.

__A__ 25. Factorii care formeaza macromediul influenteaza activitatea întreprinderii indirect, permanent si slab.

__F__ 26. Conceptul de marketing sustine faptul ca majoritatea clientilor vor favoriza produsele care sunt disponibile si convenabile si de aceea managementul trebuie sa se concentreze pe îmbunatatirea productiei si pe eficienta distributiei.

__F__ 27. Primul concept al managementului marketingului este conceptul de produs.

__F__ 28. Societatile comerciale de astazi îsi selecteaza mai cu grija consumatorii si construiesc relatii de scurta durata si directe cu acesti consumatori tinta.

__F__ 29. Segmentele de piata sunt subgrupe ale niselor de piata.

__F__ 30. Primul concept al managementului marketingului este conceptul de produs.

__F__ 31. Aliantele strategice fac parte din conexiunile cu lumea din jur.

__A__ 32. Pozitionarea pe piata presupune dezvoltarea unei pozitii a produsului pentru fiecare segment tinta si dezvoltarea mixului de marketing.

__A__ 33. Pentru ca segmentarea sa fie utila, trebuie ca segmentele carora ea se adreseaza sa se poata preta în practica la tratamente distincte din partea întreprinderii. Aceasta presupune mai întâi ca ele sa fie cât mai numeroase si ca fiecare dintre ele sa aiba o marime cât mai mare.

__F__ 34. Definitia data de A. Denner marketingul cuprinde analiza permanenta a cererii, pe de o parte si, pe de alta parte, stabilirea si punerea în actiune a mijloacelor de satisfacere a acesteia, în conditiile unui profit optim. este o definitie clasica.

Fisiere in arhiva (3):

  • Introducere in marketing 1.doc
  • Raspunsurile introducere in marketing 1.doc
  • Raspunsurile introducere in marketing.doc

Alte informatii

Marketing- Facultatea Spiru Haret anu I ID intrebari cu raspunsuri