Marketing

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Orientarea spre client şi atitudinea de marketing a firmei (exemplificaţi, pe tema din proiect).

Înseamnă aflarea dorinţelor consumatorului înainte ca firma să decidă ce va produce şi va vinde. O companie orientată spre consumatori se va concentra asupra cerinţelor clienţilor în formularea strategiilor sale. Ea va putea mai uşor să identifice noi ocazii de piaţă, să stabilească ce categorii de consumatori şi ce nevoi sunt mai importante să le satisfacă, în funcţie de resursele şi obiectivele sale. Firmele de astăzi trebuie să îi urmărească, deopotrivă, atât pe consumatori, cât şi pe concurenţi, într-un echilibru care înseamnă o adevărată orientare spre piaţă.

Atitudinea de marketing: presupune luarea deciziilor firmei pornind de la cerinţele consumatorilor (potrivit obiceiurilor, dorinţelor, preferinţelor, gusturilor, mentalităţilor acestora etc.), şi nu doar în raport de interesele imediate ale sale. Cunoaşterea consumatorilor, prin realizarea studiilor de piaţă, reprezintă un punct de plecare şi o necesitate pentru pregătirea unei strategii de marketing eficiente, în sensul influenţării favorabile a comportamentului de cumpărare şi a fidelizării acestora.

Firma este interesată să cunoască părerile consumatorilor despre produsele şi serviciile sale; oamenii acţionează pe baza imaginilor şi preferinţelor formate în urma experienţei personale şi a stereotipiilor referitoare la calitatea, fiabilitatea, performanţele, modul de întreţinere a produselor. Firmele trebuie să ţină seama de aceste aspecte şi să nu uite că este mai indicat să adapteze produsul la atitudinile deja existente decât să încerce schimbarea acestora.

2. Construiţi mixul de marketing (cei '4P') al ofertei tradiţionale, pe exemplul din proiect (dezvoltaţi 2 variante ale unui mix de marketing de succes).

Mixul de marketing reprezintă un concept esenţial al teoriei marketingului modern, fiind cunoscut şi

sub denumirea de „cei 4 P”. Reprezintă combinarea ansamblului politicilor de produs, preţ, distribuţie

şi promovare utilizat de o companie pentru atingerea obiectivelor de marketing pe piaţa-ţintă.

Cei 4 P:

1.Mixul de produse: Gama de produse;Calitate, stil;Design ;Servicii conexe;Marca;Ambalaj;Dimensiuni;

Garanţii etc.

2. Mixul preţului: Preţ de catalog ;Remize ;Forme de plată ;Termene de plată ;Condiţii de creditare etc.

3. Mixul distribuţiei: Canale ;Acoperire ;Sortimente ;Forţa de vânzare;

Arie teritorială;Transport ;Depozitare ;Stocuri etc.

4. Mixul promoţional: Publicitate media;Promovarea vân¬zărilor ;Relaţii publice ;Marketing direct;

PLV;Merchandising;expoziţii, evenimente.

Produsul constituie componenta de bază a mixului de marketing, principalul mijloc de comunicare a companiei cu piaţa. Acesta reprezintă oferta tangibilă a firmei, ce include elemente precum: calitate, design, caracteristici, strategie de marcă, mod de ambalare, servicii conexe ş.a. Strategia de produs presupune adoptarea unor decizii coordonate privind gama de produse, marcare, ambalare şi etichetare.

Al doilea element important al mixului de marketing este preţul, element care determină volumul vânzărilor, cota de piaţă şi profitabilitatea firmei. Este componenta mixului care creează venit, celelalte generând costuri. Este un element flexibil, care poate fi modificat foarte rapid, spre deosebire de produs şi de distribuţie.

Distribuţia comercială se referă la activităţile pe care compania trebuie să la desfăşoare, astfel încât produsul să fie accesibil şi disponibil pentru categoriile de consumatori vizate. Deciziile legate de distribuţie se află printre cele mai complexe şi mai dificile decizii pe care firma trebuie să le adopte pe parcursul activităţii sale. În condiţiile actuale, majoritatea producătorilor apelează la intermediari (canale de distribuţie) - angrosişti, detailişti, distribuitori, agenţi comerciali etc. - care au rolul de a realiza transferul bunurilor de la producători la consumatori.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing.doc