Marketing Bancar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Marketing Bancar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 68 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

TRUE/FALSE

1. Dereglementarea in domeniul bancar se refera la modificarea prevederilor diferitelor legi si acte normative ce carmuiesc activitatea bancara prin care sunt impuse anumite restrictii bancilor.

ANS: T

2. Bancile comerciale sunt entitati care atrag depozite si alte fonduri rambursabile de la populatie si acorda credite in cont propriu.

ANS: T

3. Banca pe Internet, dat fiind mediul electronic prin care isi desfasoara activitatea, nu este supusa reglementarilor privind autorizarea si cerintele de functionare stabilite de autoritatea monetara pentru bancile comerciale din sistem.

ANS: F

4. Sucursala este o unitate operationala dependenta din punct de vedere juridic de o banca (sau alta institutie financiara) care efectueaza direct toate sau unele dintre activitatile desfasurate de aceasta.

ANS: T

5. Prin operatiuni de casa se intelege primirea, verificarea, numararea si eliberarea numerarului si a altor valori efectuate de departamente specializate ale bancilor comerciale in favoarea clientelei.

ANS: T

6. Casa de circulatie este denumirea tehnica specifica sumelor de bani pastrate pe parcursul zilei de fiecare casier la punctul lui de lucru.

ANS: F

7. Inchirierea de casete de siguranta este un serviciu bancar prin care publicul poate depozita in siguranta orice valori la banca.

ANS: F

8. Inchirierea de casete de siguranta reprezinta un serviciu bancar care asigura anonimatul deponentului si al depozitului, valorilor date spre pastrare.

ANS: T

9. Prin securitizarea creditelor, bancile comerciale urmaresc sa elimine sau sa aplatizeze riscul de dobanda, riscul de credit si sa isi imbunatateasca capacitatea de creditare fara a mari in mod corespunzator capitalul.

ANS: T

10. Obligatiunile Z reprezinta denumirea data obligatiunilor care fac parte din ultima clasa a instrumentelor financiare emise structurat.

ANS: T

11. Operatiunile financiare de securitizare s-au dezvoltat numai in cateva tari pentru ca securitizarea creditelor ipotecare constituie o amenintare asupra dreptului de proprietate a locuintelor/caselor.

ANS: F

12. Aurul a incetat sa mai indeplineasca functiile monetare in urma hotararilor de la Bretton Woods, cand s-a oficializat sistemul bazat pe aur-devize in statutul FMI.

ANS: F

13. Aurul a incetat sa mai indeplineasca functiile monetare in baza prevederilor cuprinse in amendamentele aduse statutului FMI in 1978.

ANS: T

14. Certificatul aur este un titlu la purtator care atesta titularului proprietatea asupra unui stoc de aur depus la o banca.

ANS: T

15. Obligatiunile aur convertibile sunt titluri de valoare care asigura posesorului un venit anual fix.

ANS: F

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Bancar.doc

Alte informatii

Subiecte rezolvate, Sem 1 ,an 3 marketing fac spiruharet