Marketing Direct

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Marketing Direct.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Ansamblul mesajelor inalt orientate folosind baze de date incluzand informatii despre clienti si o publicitate multifunctionala pt a construi relatii cu clientii pe termen lung descrie continutul conceptului de : c)maximarketing.

2.Literatura de specialitate considera ca”vector al dezvoltarii mark direct” la sf sec. 19 si in prima jum a sec 20 : c)vanzarea prin corespondenta.

3.Conceptul de “ maximark.” Unul dintre termenii utilizati in anii 70-80 pt a descrie continutul mark direct a fost introdus in literature de specialitate de : b)Stan Rapp sit h Collins.

4.Sistemul interactive de mark care utilizeaza unul sau mai multe medii publicitare pt a obtine un rezultat cuantificabil si /sau a finalize o tranzactie intr-un domeniu oarecare reprez : b)marketingul direct.

5.D.p.d.v al comunicatiei de mark a organizatiei, activitatile de marketing direct au ca support conceptual una dintre formele acesteia,si anume :d)comunicatia directa.

6.Caracteristicile esentiale ale comunicatiei directe se refera la : a)interactivitatea,caracterul personal si stimularea unei reactii imediate a consumatorului.

7.Obictivele essentiale urmarite de catre organizatie prin proiectarea si desfasurarea unei campanii de mark direct au in vedere:c)generarea de comenzi directe,pregatirea vanzarilor si crearea de traffic la punctele de vanzare.

8.Suportul operational al campaniilor de mark direct este reprezentat de: d)crearea,gestiunea si utilizarea bazelor de date.

9.Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indiferent de mediul de comunicare utilizat,proiectate in mod special pentru a facilita sau de a finaliza o tranzactie este de a:b)genera comenzi directe pt un produs sau serviciu.

10.Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indifferent de mediul de comunicare utilizat, menite sa genereze interesul fata de un produs sau serviciu furnizand totodata clientului potential mijloace pt a obtine informatii suplimentare despre aceasta este de a:a)pregati vanzarea unui produs sau serviciu.

11. Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indifferent de mediul de comunicare utilizat, menite sa motiveze clientul potential sa viziteze un punct de comercializare pentru a cumpara produsul sau serviciu promovat este de a :c)crea traffic la punctele de vanzare ale produsului sau serviciului.

12.Ansamblul actiunilor comunicationale cu raspuns direct realizate prin intermediul postei sau al altor servicii similare de expediere realizate folosind materiale promotionale specifice tiparite sau inregistrate pe support magnetic sau electronicformeaza continutul campanilor de :d)direct-mail.

13.Ansamblul actiunilor comunicationale cu raspuns direct realizate prin intermediul canalelor de televiziune locale,nationale sau prin cablu in vederea vanzarii immediate la un produs sau serviciu,identificarii unui client potential sau crearii de traffic la punctele de vanzare corespunde campaniilor de:d)televiziune cu raspuns direct.

14.Trei medii larg utilizate in proiectarea si desfasurarea campaniilor de mark direct,asa cum au fost acestea definite in studiul privind mark direct realizat de WEFA Group pt Asos de MD, sunt:c)serviciile postale,tv si presa.

15.Anunturile publicitare cu raspuns direct reprez un instrument de mark direct utilizat preponderant in anumite medii de comunicare si urmarind un anumit obiectiv principal.Mediul de comunicare utilizat si obictivul urmarit sunt:a)presa cotidiana,respective crearea unei baze de date utilizabile ulterior in campanile de mark direct ale organizatiei.

16.Organismul European creat pt a sprijini in mod institutionalizat promovarea si dezv mark direct ca modalitate distincta de desfasurare a comunicatiei de mark a organizatiei este:b)FEDMA.

17.Una dintre problemele cele mai sensibile associate dezvoltarii recente a MD este reprez de :d) protectia datelor cu character personal referitoare la consumatorii efectivi sau optentiali ai organizatiei.

18.In opinia specialistilor in domeniu , rata de raspuns generate in mod obisnuit in urma campaniilor de direct-mail este de circa:c)1-3 %.

19.O campanie de direct-mail desfasurata de catre o organizatie activand in domeniul productiei si comercializarii de articole pt gradinarit a avut ca support o baza de date cuprinzand personae interesate de practicarea acestei activitati(450)c)2.25%

20.O campanie de direct-mail desfasurata de catre o organizatie activand in domeniul productiei si comercializarii de articole pt gradinarit a avut ca support o baza de date cuprinzand personae interesate de practicarea acestei activitati(650)c)3.50%

21.O campanie de direct-mail de tip “one-shot” pp expedierea,catre consumatorii vizati:c)intr-o singura faza, a tuturor materialelor promotionale si a instrumentelor de comunicatie continute de pachetyl specific campaniei.

22.Specialistii in domeniu considera ca prin proiectarea si desfasurarea unei campanii integrate de mark direct utilizand combinat mai multe medii de comunicare,rata de integrare…..:b)12-16%.

23.Continutul standard al unui pachet expediat consumatorilor efectivi sau potentiali ai organizatiei include:a)scrisoarea personalizata,materialul de prezentare al produsului,cuponul –raspuns,plicul pt raspuns si plicul purtator.

24.Operatiunea de regrupare a mai multor elemente informationale referitoare la clientii efectivi sua potentiali ai organizatiei ,preluate din surse externe sau interne,in vedrea contruirii bazei de date a unei campanii de marketing direct sn:c)compilare.

25.Activitatea de identificare si eliminare diun baza de date a organizatiei a elementelor informationale cu caracter repetitiv referitoare la clientii efectivi sau potentiali ai organizatiei sn:c)deduplicarea bazei de date.

26.Nr de telefon gratuit pus la disopozitia clientilor efectivi sau potentiali ai organizatiei in vederea preluarii comenzilor directe sau a solicitarilor de informatii din partea acestora este desemnat in oferta de servicii specifice ale operatorilor de telecomunicatii din o serie de tari europene ca:d)nr. verde.

27.Elementul de marcare utilizat pt a identifica si localiza fiecare client efectiv sau potential al organizatiei in cadrul bazei de date a cesateia este:b)codul clientului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Direct.doc

Alte informatii

Testele grila din cartea de Marketing- GRILE( V.Balaure)