Marketing Direct

Notiță
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 2831
Mărime: 12.94KB (arhivat)
Publicat de: Iulia Balazs
Puncte necesare: 5
Testele grila din cartea de Marketing- GRILE( V.Balaure)

Extras din notiță

1.Ansamblul mesajelor inalt orientate folosind baze de date incluzand informatii despre clienti si o publicitate multifunctionala pt a construi relatii cu clientii pe termen lung descrie continutul conceptului de : c)maximarketing.

2.Literatura de specialitate considera ca”vector al dezvoltarii mark direct” la sf sec. 19 si in prima jum a sec 20 : c)vanzarea prin corespondenta.

3.Conceptul de “ maximark.” Unul dintre termenii utilizati in anii 70-80 pt a descrie continutul mark direct a fost introdus in literature de specialitate de : b)Stan Rapp sit h Collins.

4.Sistemul interactive de mark care utilizeaza unul sau mai multe medii publicitare pt a obtine un rezultat cuantificabil si /sau a finalize o tranzactie intr-un domeniu oarecare reprez : b)marketingul direct.

5.D.p.d.v al comunicatiei de mark a organizatiei, activitatile de marketing direct au ca support conceptual una dintre formele acesteia,si anume :d)comunicatia directa.

6.Caracteristicile esentiale ale comunicatiei directe se refera la : a)interactivitatea,caracterul personal si stimularea unei reactii imediate a consumatorului.

7.Obictivele essentiale urmarite de catre organizatie prin proiectarea si desfasurarea unei campanii de mark direct au in vedere:c)generarea de comenzi directe,pregatirea vanzarilor si crearea de traffic la punctele de vanzare.

8.Suportul operational al campaniilor de mark direct este reprezentat de: d)crearea,gestiunea si utilizarea bazelor de date.

9.Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indiferent de mediul de comunicare utilizat,proiectate in mod special pentru a facilita sau de a finaliza o tranzactie este de a:b)genera comenzi directe pt un produs sau serviciu.

10.Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indifferent de mediul de comunicare utilizat, menite sa genereze interesul fata de un produs sau serviciu furnizand totodata clientului potential mijloace pt a obtine informatii suplimentare despre aceasta este de a:a)pregati vanzarea unui produs sau serviciu.

11. Obiectivul urmarit prin intermediul tuturor actiunilor comunicationale cu raspuns direct,indifferent de mediul de comunicare utilizat, menite sa motiveze clientul potential sa viziteze un punct de comercializare pentru a cumpara produsul sau serviciu promovat este de a :c)crea traffic la punctele de vanzare ale produsului sau serviciului.

12.Ansamblul actiunilor comunicationale cu raspuns direct realizate prin intermediul postei sau al altor servicii similare de expediere realizate folosind materiale promotionale specifice tiparite sau inregistrate pe support magnetic sau electronicformeaza continutul campanilor de :d)direct-mail.

13.Ansamblul actiunilor comunicationale cu raspuns direct realizate prin intermediul canalelor de televiziune locale,nationale sau prin cablu in vederea vanzarii immediate la un produs sau serviciu,identificarii unui client potential sau crearii de traffic la punctele de vanzare corespunde campaniilor de:d)televiziune cu raspuns direct.

14.Trei medii larg utilizate in proiectarea si desfasurarea campaniilor de mark direct,asa cum au fost acestea definite in studiul privind mark direct realizat de WEFA Group pt Asos de MD, sunt:c)serviciile postale,tv si presa.

15.Anunturile publicitare cu raspuns direct reprez un instrument de mark direct utilizat preponderant in anumite medii de comunicare si urmarind un anumit obiectiv principal.Mediul de comunicare utilizat si obictivul urmarit sunt:a)presa cotidiana,respective crearea unei baze de date utilizabile ulterior in campanile de mark direct ale organizatiei.

16.Organismul European creat pt a sprijini in mod institutionalizat promovarea si dezv mark direct ca modalitate distincta de desfasurare a comunicatiei de mark a organizatiei este:b)FEDMA.

17.Una dintre problemele cele mai sensibile associate dezvoltarii recente a MD este reprez de :d) protectia datelor cu character personal referitoare la consumatorii efectivi sau optentiali ai organizatiei.

18.In opinia specialistilor in domeniu , rata de raspuns generate in mod obisnuit in urma campaniilor de direct-mail este de circa:c)1-3 %.

19.O campanie de direct-mail desfasurata de catre o organizatie activand in domeniul productiei si comercializarii de articole pt gradinarit a avut ca support o baza de date cuprinzand personae interesate de practicarea acestei activitati(450)c)2.25%

20.O campanie de direct-mail desfasurata de catre o organizatie activand in domeniul productiei si comercializarii de articole pt gradinarit a avut ca support o baza de date cuprinzand personae interesate de practicarea acestei activitati(650)c)3.50%

21.O campanie de direct-mail de tip “one-shot” pp expedierea,catre consumatorii vizati:c)intr-o singura faza, a tuturor materialelor promotionale si a instrumentelor de comunicatie continute de pachetyl specific campaniei.

22.Specialistii in domeniu considera ca prin proiectarea si desfasurarea unei campanii integrate de mark direct utilizand combinat mai multe medii de comunicare,rata de integrare…..:b)12-16%.

23.Continutul standard al unui pachet expediat consumatorilor efectivi sau potentiali ai organizatiei include:a)scrisoarea personalizata,materialul de prezentare al produsului,cuponul –raspuns,plicul pt raspuns si plicul purtator.

24.Operatiunea de regrupare a mai multor elemente informationale referitoare la clientii efectivi sua potentiali ai organizatiei ,preluate din surse externe sau interne,in vedrea contruirii bazei de date a unei campanii de marketing direct sn:c)compilare.

25.Activitatea de identificare si eliminare diun baza de date a organizatiei a elementelor informationale cu caracter repetitiv referitoare la clientii efectivi sau potentiali ai organizatiei sn:c)deduplicarea bazei de date.

26.Nr de telefon gratuit pus la disopozitia clientilor efectivi sau potentiali ai organizatiei in vederea preluarii comenzilor directe sau a solicitarilor de informatii din partea acestora este desemnat in oferta de servicii specifice ale operatorilor de telecomunicatii din o serie de tari europene ca:d)nr. verde.

27.Elementul de marcare utilizat pt a identifica si localiza fiecare client efectiv sau potential al organizatiei in cadrul bazei de date a cesateia este:b)codul clientului.

Preview document

Marketing Direct - Pagina 1
Marketing Direct - Pagina 2
Marketing Direct - Pagina 3
Marketing Direct - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Marketing Direct.doc

Alții au mai descărcat și

Introducere în marketing - teste grilă

True/False Indicate whether the sentence or statement is true or false. __F__ 1. Marketingul este foarte important doar pentru organizatiile...

Marketing

1. Abilitatea de a produce rezultate similare folosind esantioane diferite pentru a masura fenomenul de-a lungul aceleiasi perioade de timp poarta...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Grile Marketing

1)in raport cu piata unitatea economica apare in dubla calitate :furnizor si beneficiar. 2)AMA ca punct de plecare in evidenta acestui concept...

Te-ar putea interesa și

Analiza comunicării prin marketingul direct în scopul creșterii economice

INTRODUCERE Probabil că mulţi dintre noi am trăit experienţe din genul apelurilor telefonice neaşteptate, în care o voce mai mult sau mai puţin...

Lucrare de licență - marketingul direct - o alternativă în politica de promovare a firmei

CAPITOLUL 1 –BAZELE MARKETINGULUI DIRECT Explicarea continutului conceptual al comunicÎrii reprezinta o misiune destul de spinoasã pentru cÎ...

Comunicarea în marketingul direct - Studiu de caz

Marketingul direct reprezinta un ansamblu de concepte, tehnici si instrumente de marketing, concretizate intr-un demers orientat direct,...

Strategia de marketing direct a organizației - studiu de caz Today Advertising

INTRODUCERE Marketingul direct eficient depinde, mai mult decât orice, de capacitatea noastră de a percepe cât mai bine nevoile consumatorilor,...

Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL

INTRODUCERE În întreprinderea modernă care îşi desfăşoară activitatea în optica de marketing, comerţ s-au prestări servicii, funcţiunea de...

Utilizarea Marketingului Direct pentru Comunicarea cu Diferite Categorii de Public ale Firmei Asirom

Introducere Marketingul direct poate fi definit ca un ansamblu de concepte, tehnici şi instrumente de marketing, concretizate într-un demers...

Ghid de Proiectare a unei Campanii de Marketing

CAPITOLUL l MARKETINGUL DIRECT - VÂRFUL DE LANCE IN POLITICA PROMOTIONALA Obiectivele acestui capitol sunt urmatoarele: Explicarea conceptului...

Marketing direct în comerțul electronic

1. ESENTA SI PARTICULARITATILE MARKETINGULUI DIRECT ÎN COMERTUL ELECTRONIC Conform Asociatiei de Marketing Direct, marketingul direct este un...

Ai nevoie de altceva?