Marketing General

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Marketing General.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Ce este mk?

“Desf. tuturor activitatilor necesare pentru constatarea nevoilor si cerintelor pietei, programarea disponibilitatilor de produse, efect. transferului de proprietate a marfurilor, distribuirea lor fizica si facilitatea intregului proces de cercetare legat de aceste probleme” (E.J.McCarty).

“A planifica si a pune in aplicare elaborarea, stabilirea de preturi, promovarea si distribuitia unei idei a unui produs sau serviciu in vederea unui schimb mutual, urmarind satisfacerea partenerilor acestui schimb” (Ph.Ktler si E.Dubios).

“Un sistem coerent de trei axe validare, cercetarea, stategia si actiunea, incepand cu strategia de cercetare a furnizorilor in amonte, pana si activitatea post-vânzare, pentru ca este vorba de a detecta, a precede, a atrage si a urmari clientela si de a stapani transformarile si dezvoltarea pietei” (G.Serraf).

“O noua optica (viziune) o noua conceptie asupra orientarii, organizarii si desf. activitatii ec., potrivit acestei conceptii orice activitate ec. trebuie indreptata in directia satisfacerii cerintelor – efective si potentiale -ale consumatorilor (utilizatorilor) cu maximum de eficienta” (C.Florescu,coordonator)

“Procesul social orientat spre satisfacerea nevoilor si dorintelor indivizilor si organizatiilor prin creare si schimbul voluntar si concurential de produse si servicii generatoare de utilitati pentru cumparatori” (Lambin).

“Un anumit mod de gandire la nivelul intreprinderii. El se concretizeaza in planificarea, organizarea, realizarea si controlul tuturor activ. interne si externe de intrepr. care urmareste atingerea unor obiective pe piata de desfacere, prin directionarea rezultatelor activitatii intrepr. in folosul clientului, in sensul orientarii consecvente spre client” (M.Buhn).

Era producatorilor. Aceasta eră, regasita in teoria ec. clasica sub denumirea generica de “economie de productie”, poate fi caracterizata prin urmatoarele puncte de referinta:

- functia de productie este esentiala intreprinderii;

- problematica consumatorilor apare ca o cerinta minimala;

- preturile produselor pe piata sunt impuse de catre producatori.

- calitatea tehnica face, de regula, diferenta intre produsele aflate pe piata in relatii de concurenta;

- raportul de putere intre producator si distribuitor este net in favoarea producatorului; marea problema a intreprinderii fiind functia de productie, functia comerciala (vanzarea) se reduce la un rol de distributie elementara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing General.doc