Raspunsuri Marketing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Raspunsuri Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 10 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1. Definiţi conceptul de marketing în viziunea dumneavoastră precizaţi care este rolul său în activitatea unei firme.

Marketingul este procesul de planificare şi executare a activităţilor de concepere a produsului, stabilire a preţului, promovare şi distribuire a ideilor, bunurilor şi serviciilor, în scopul realizării unor schimburi care să satisfacă obiective individuale şi organizaţionale.

Marketingul reprezintă un proces social şi managerial prin care indivizii şi grupurile obţin ceea ce le este necesar şi doresc cererea, oferirea şi schimbul de bunuri, servicii şi idei între semeni.

Marketingul este acea funcţie a organizaţiei, care prin intermediul unor metode şi tehnici ştiinţifice permite identificarea şi satisfacerea, în mod sistematic, a nevoilor, cerinţelor şi dorinţelor publicului la nivelul dorit de acesta.

În economie, marketingul are mai multe roluri:

- investigarea piaţei şi a necesităţile de consum (prin funcţia premisă),

- conectarea dinamică a firmei la cerinţele mediului său extern (prin funcţia scop)

- satisfacerea, în condiţii superioare, a nevoilor de consum (prin funcţia obiectiv)

- obţinerea profitului aşteptat (prin funcţia de maximizare a eficienţei economice)

Marketingul înseamnă mult mai mult decât un simplu compartiment în firmă. Persoanele cu atribuţii în acest domeniu participă la procesul decizional înainte chiar de proiectarea unui produs, iar munca lor continuă mult timp după ce produsul a fost pus în vânzare. Ele identifică acele nevoi ale clientelei care pot fi cele mai profitabile pentru firmă, participă la proiectarea produsului şi elaborarea gamei de servicii, au o influenţă decisivă asupra ofertelor de preţ, îşi concentrează eforturile în direcţia promovării produselor, serviciilor şi imaginii firmei, analizează gradul de satisfacere a clientului şi pe baza reacţiei pieţei, încearcă să contribuie la îmbunătăţirea ofertei şi a performanţei.

Marketingul reprezintă procesul de planificare şi punere în practică a concepţiei, stabilirii preţului, promovarea şi distribuirea unor bunuri, servicii şi idei destinate schimburilor cu anumite grupuri, care să satisfacă clientela şi obiectivele organizaţiei.

2. De ce ar trebui să studiaţi marketingul-

Prin esenţa lui, marketingul încearcă să trateze lumea şi să o înţeleagă prin problemele, necesităţile, standardele ei de viaţă.

Marketingul oferă posibilitatea adecvării producţiei la consum pe tot parcursul realizării unui produs. Prin marketing trebuie să se înţeleagă desfăşurarea tuturor activităţilor necesare constatării nevoilor pieţei: programarea disponibilităţilor de produse, distribuţia fizică, facilitarea procesului de cercetare a produsului.

Marketingul reprezintă o nouă optica şi concepţie asupra orientării, organizării şi desfăşurarii activităţii economice.

Orice activitate economică trebuie îndreptată în direcţia satisfacerii cerinţelor efective ale consumatorului.

Folosirea marketingului de către o firmă asigură acesteia o serie de trasături ca:

- receptivitate la cerinţele pieţei;

- cunoasterea cerinţelor;

- capacitatea de adaptare a firmelor;

- inventabilitate şi spirit creator;

- eficienţa maximă.

3. Explicaţi influenţa pe care schimbările intervenite în cadrul mediului demografic şi economic o au asupra deciziilor privind activitatea de marketing la locul de muncă sau în domeniul în care aţi studiat?

Mediul demografic poate fi privit dintr-o dublă perspectivă: pe de o parte, din perspectiva forţei de muncă şi pe de alta, a consumatorului.

Mediul demografic cuprinde populaţia din zona de activitate a întreprinderii, prezentând interes atât ca piaţă a forţei de muncă cât şi ca piaţă de desfacere pentru bunuri si servicii. Întreprinderea este interesată de mai multe aspecte demografice: numărul populaţiei din zona de interes, structura populaţiei după sex şi vârstă, structura familiei (majoritatea autoturismelor în România sunt destinate unei familii si nu doar unei persoane), densitatea, mobilitatea populatiei, speranţa de viaţă, repartiţia populaţiei în mediul rural şi urban, etnia, religia, educaţia etc.

Aceste atribute sunt utilizate de întreprindere în determinarea dimensiunilor pieţei potenţiale, în elaborarea de estimari privind evoluţia cererii de produse şi servicii, în stabilirea celui mai potrivit mix pentru piaţa respectivă. Atributele demografice pot furniza indicii clare asupra structurii gamei de produse, asupra preţurilor pe care consumatorii sunt dispuşi să le plateasca pentru aceste produse, asupra modalităţilor optime de distribuire a lor şi a celor mai potrivite acţiuni promoţionale.

Mediul economic are în vedere in vedere indicatori ce privesc Produsul Intern Brut (P.I.B.), datoriile la nivelul guvernelor, rata dobânzii, investiţiile, rolul guvernelor în activitatea guvernelor. Aceşti indicatori se reflectă în puterea de cumpărare a populaţiei şi determină comportamentul consumatorului. Mediul economic cuprinde totalitatea factorilor din economie care influenţează capacitatea întreprinderii de a concura în domeniul său de activitate, dar şi posibilitatea şi disponibilitatea consumatorilor de a cumpăra diverse bunuri si servicii. Între factorii care influenteaza puterea de cumpărare se numara veniturile curente, veniturile disponibile, preţurile, tendinţa spre economii sau consum şi politica de credite.

Rata de creştere a economiei unei tari are un impact important asupra eforturilor de marketing ale unei întreprinderi - o rată înaltă de creştere înseamnă o economie puternică şi prin urmare un potenţial de marketing ridicat

Fisiere in arhiva (2):

  • Raspunsuri Marketing.doc
  • Raspunsuri Marketing2.doc

Alte informatii

Intrebari examen Marketing Constantin Brancoveanu