Relatii Publice

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Relatii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Articolul specific activitatii de RL,destinat unei publicatii de profil,este :a)articolul de importanta caracteristica.

2.Conferinta de presa se organizeaza , de obicei:c)pt comunicarea unor stiri importante.

3.Care dintre urm elemente nu face parte din planul unei campanii de RL:c)stabilirea actiunilor.

4.Obiectivele unei campanii de RP care urmaresc sa convinga publicul sunt:d)motivationale.

5.Impactul aparaturii video a condus:b)la intensificarea actiunilor de RL.

6.Transformarea suprafetelor redactionale si a timpilor de emisie in spatiu publicitar reprezinta:a)evaluarea monetara a campaniei de RL.

7.Cea mai usoara modalitate de evaluare a programelor de RL este:a)masurarea productiei.

8.Cea mai utilizata metoda de evaluare a programelor de RL este:a)masurarea expunerii la mesaj.

9.Firma McDonald’s:b)unui articol de profil.

10.Firma Coca-Cola :d)cel mai mare dineu oficial.

11.Primul curs universitar de RL a fost inaugurat: c)Edward L.Bernays

12.Tehnicele de RL care au, in principal,rolul de a cultiva si promova,pe multiple planuri,contactele umane sunt:c)tehnicile legate de evocarea unor evenimente speciale.

13.Fenomenul de zapping este un element conex:b)declinul publicitatii priin retele de TV.

14.Utilizarea liniilor telefonice directe reprezinta o tehnica de RP din cate:b)tehnicilor specifice relatiilor cu consumatorii

15.Acordarea unor premii de notoritate reprez o tehnica de rl din categ :b)tehnicilor specifice pozitionarii produselor.

16.O campanie de RL impotriva fumatului are ca obiectiv:c)schimbarea atitudinilor.

17.O campanie de RL ce vizeaza reducerea poluarii mediului are ca obiectiv:d)intarirea atitudinilor.

18.O campanie de RL ce vizeaza pastrarea curateniei in Buc. Are ca obiectiv:b)schimbarea comportamentului.

19.O campanie de RL anti-SIDA are ca obiectiv:a)educarea publicului.

20.Care dintre urm cerinte ale unui program de RL permite o analiza a punctelor tari si slabe ale organizatiei:b)planificarea sistematica a programelor.

21.Ce etapa din cadrul unui program de RL se refera indeosebi la segmente de public implicate sau afectate de problema:b)analiza situatiei.

22.Care dintre urm etape nu este specifica cercetarilor formale in domeniul RP:d)dezv unor caracteristici.

23.Care din urm obiective ale unui program de RP se refera la activitatea concreta a muncii obisnuite din RP:b)de productie.

24.Ce element din cadrul elaborarii unei strategii specifice unui program de RP arata modul in care sun t coordonate toate elementele strategiei:d)precizarea calendarului pt intreaga strategie.

25.Care dintre urm tipuri de canale media prezinta avantajul ca au un grad ridicat de credibilitate in domeniul RP:d)situ-rile de internet.

26.Care dintre urm activitati este specifica evaluarii implementarii programelor de RP:c)monitorizarea mesajelor preluate de mass-media.

27.Care dintre urm elemente nu face parte din planul unei campanii de RP:c)definirea problemelor.

28.In cadrul unei campanii de RP,prezentarea pericolelor ce apar cand nu se porta centura de siguranta reprezinta un obiectiv de:a)informare a publicului.

29.Prezentarea ideilor unui mesaj de RP in paragrafe distincte este o caracteristica specifica:d)coerentei mesajului.

30.Care dintre urmatoarele etape majore din cadrul managementului unei crize implica asumarea responsabilitatilor:a)reactia “la cald”

Una dintre cele mai utilizate definitii ale “ relatiilor publice “ este un “ effort directionat spre motivarea si influentarea clientilor în primul rând prin intermediul mijloacelor de comunicare, pentru a-I determina sa gândeasca bine despre o

organizatie, sa o respecte si sa o sustina în perioadele mai dificile “.

Astfel, relatiile publice, pot fi caracterizate, la modul general, prin urmatoarele cuvinte-cheie:- caracter organizational - - deliberat;planificat; functie principala a conducerii ;performanta ;interes general ;comunicare în dublu sens ;functia de management ; reputatie ; efort sistematic, continuu si planificat ;promovarea unei imagini proprii favorabile

Obiectivele activitatii de relatii publice prin intermediul tehnicilor specifice acestei activitati, între care:

• Pozitionarea companiilor, ca lideri sau experti• Determinarea încrederii consumatorului fata de o firma• Introducerea noilor produse pe piata• Revitalizarea, relansarea si repozitionarea produselor• Comunicarea noilor avantaje ale produselor vechi• Promovarea noilor utilizari ale vechilor produse• Punerea în legatura a consumatorilor cu produsele existente• Crearea sau mentinerea interesului pentru o categorie de produse• Consolidarea diferitelor piete• Extinderea fortei publicitatii• Diminuarea rezistentei consumatorului fata de publicitate• Crearea stirilor înaintea publicitatii• Completarea publicitatii prin întarirea mesajului• Completarea publicitatii prin comunicarea si a altor oportunitati ale produselor• Prezentarea acelor produse pentru care nu se poate face publicitate• Influentarea ideilor de opinie• Câstigarea prestigiului altfel decât prin publicitate• Testarea conceptelor de marketing• Întarirea campaniilor de promovare a vânzarilor• Identificarea firmelor si a produselor acestora pe pietele de desfacere• Cresterea prestigiului prin intermediul sponsorilor• Delimitarea companiilor si a produselor acestora de concurenta• Crearea unei noi media si a unor noi modalitati de cucerire a consumatorilor• Comunicarea deciziilor de marketing publicului interesat• Apararea produselor de riscurile comerciale• Stimularea cererii de marfuri si servicii.

Obiectivul principal al activitatii de relatii publice este de a instaura în rândul unei cât mai mari parti a publicului un climat de încredere în firma respectiva, în capacitatea ei de a satisface trebuintele si exigentele diferitelor categorii de

consumatori si utilizatori.

FACTORII DEZVOLTARII ACTIVITATII DE RELATII PUBLICE:Diversificarea pietelor bunurilor de larg consum.

Explozia tehnologica si a sistemului informational.Cresterea competitiei.Declinul publicitatii prin retelele de televiziune.

Impactul aparaturii video.Cresterea costurilor publicitatii la televiziune.Facilitatile oferite de televiziune si radio.

Facilitatile oferite de presa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice.doc

Alte informatii

Teste grila rezolvate din cartea de Marketing - TESTE (V. Balaure)+rezumat suport de curs