Subiecte Marketing Urban nr 3

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Marketing Urban nr 3.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.Definitia marketingului in viziunea lui Backer

„Marketingul semnifică, în esenţă o modalitate de a acţiona pentru a ieşi câştigător” – Baker

2.Aratati in ce constau functiile "obiectiv"in viziunea lui Constantin Florescu

a) Funcţia obiectiv 1: Satisfacerea în condiţii superioare a nevoilor de consum. Potrivit lui Kotler, „clienţii se atrag prin promisiuni şi se păstrează prin satisfacere. Marketingul defineşte promisiunea şi asigură îndeplinirea ei”. Întreprinzătorii trebuie să „caute să maximizeze satisfacţia consumatorului ca mijloc de maximizare a profiturilor”.

b) Funcţia obiectiv 2: Maximizarea eficienţei economice (a profitului). Este scopul activităţii întreprinzătorului în condiţiile economiei de piaţă.

3.Prezentati specializarile marketingului dupa nivelul de organizare economica

Nivelul de organizare economică.

• Macromarketingul (marketingul la nivelul economiei naţionale, ca o parte a acestui întreg);

• Micromarketingul (vizează marketingul din punct de vedere al organizării întreprinderilor şi al funcţionării acestora în cadrul economiei)

4.Enumerati componentele micromediului pe exemplul unei institutii sanitare.

- Furnizorii de mărfuri (de mijloace materiale) – firme ce produc echipamente sanitare

- Prestatorii de servicii – firme de transport echipamente medicale

- Furnizorii forţei de muncă – Facultatea de Medicina

- Clienţii – pacientii

- Concurenţii – clinici medicale particulare

- Organismele publice

5.Enumerati tipurile de piata in functie de categoria de clienti carora li se adreseaza produsele

- Piaţa de consum este piaţa în cadrul căreia se exprimă cererea consumatorilor individuali în calitate de persoane fizice;

- Piaţa afacerilor este alcătuită din totalitatea firmelor sau organizaţiilor care cumpără bunuri şi servicii în scopul prelucrării altor bunuri şi servicii care vor fi ulterior livrate pieţei.

6.Definiti concurenta indirecta+formele acesteia cu exemple

Concurenţa indirectă are în vedere competiţia dintre întreprinderile care se adresează aceloraşi nevoi sau unor nevoi diferite prin oferirea de produse sau servicii diferite.

Concurenţa formală

Există numeroase situaţii în care aceeaşi nevoie poate fi satisfăcută în mai multe moduri cu produse diferite. De exemplu: nevoia de petrecere a timpului liber se poate satisface prin vizionarea unui film sau prin practicarea unor sporturi. Firmele care prestează aceste două categorii de servicii şi satisfac aceleaşi nevoi oferind fiecare alt produs se află în relaţii de concurenţă. Concurenţa dintre aceste întreprinderi se numeşte concurenţă formală.

Concurenţa generică

Toate întreprinderile acţionează în cadrul pieţei şi îşi dispută practic aceleaşi venituri ale consumatorilor. Concurenţa dintre ele are la bază categoria de nevoi căreia i se adresează produsul, fiecare disputându-şi întâietatea în satisfacerea acesteia.

De exemplu, o agenţie de turism se află în concurenţă cu una profilată pe vânzarea de bunuri de folosinţă îndelungată, anumite categorii de cumpărători fiind obligaţi de nivelul mai redus al veniturilor să opteze între cumpărarea unor bunuri şi efectuarea unei călătorii turistice. Concurenţa privită în acest mod se numeşte concurenţă generică.

7. Preţurile orientate după competiţie

Alinierea la preţurile firmelor concurente, ceea ce presupune practicarea unor niveluri de preţ aproape identice, pentru produse sau servicii asemănătoare. Pentru a recurge la o astfel de politică a preţului este absolut necesar ca produsul sau serviciul în cauză să fie foarte bine diferenţiat faţă de produsele similare ale concurenţei. Trebuie să existe diferenţe evidente de stil, concepţie şi priorităţi ale produselor, care să fie percepute ca atare de consumatori, precum şi un procent ridicat de fidelitate a acestora pentru marca sau sortimentul respectiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte Marketing Urban nr 3.doc

Alte informatii

ASE Bucuresti Administratie publica - Subiecte Marketing urban examen 2011