Tehnici Promotionale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Tehnici Promotionale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Marketing, Alte Domenii

Extras din document

integrat a

de mar k et ing

Integrarea comunicatiei de marketing reprezinta o combinatie între un concept vechi si un proces nou. Conceptul cel vechi este cel care oferea o relatie strânsa cu clientii, pe baza încrederii reciproce si a dialogului. Specialistii care sunt implicati în aplicarea marketingului au opinii diferite privind conceptul comunicatiei integrate de marketing.

Punctulde plecare al comunicatiilor integrate de marketing îl constituie diagnoza problemelor de marketing ce privesc o anumit ramura si apoi gasirea celei mai bune solutii, folosind fie publicitatea, fie oricare alt mijloc promotional.

Acest lucru sugereaza ca solutia unei probleme de marketing trebuie sa includa orice comunicatii ce pot rezolva problema. Si daca în trecut se considera ca publicitatea era suficienta, în prezent ar trebui considerate ca alternative viabile relatiile publice, promovarea vânzarilor sau marketingul direct.

Modelul comunicatiei integrate de marketing are trei componente de baza: fermitatea mesajului, interactivitatea si misiunea de marketing. Fiecare dintre componentele de baza ale modelului trebuie sa tina cont de punctele comunicationale de contact, respectiv de toate situatiile, generate sau nu de catre o organizatie, în care un client este, sau are posibilitatea de a fi expus unei anumite marci. Aceste puncte de contact includ situatii extrem de diverse (anunt publicitar, discutia cu un reprezentant al companiei sau utilizarea marcilor) care faciliteaza drumul spre un anumit produs. Dar recunoasterea faptului ca aceste puncte de contact exista si ca au un potential comunicational reprezinta doar o prima etapa. Trebuie sa li se acorde ulterior prioritate, datorita impactului lor potential (care poate fi pozitiv sau negativ). Iar în final este necesar sa se stabileasca care este limita pâna la care mesajele produse în punctele de contact pot fi controlate sau influentate si cât de mult va costa acest lucru.

Fermitatea mesajului este o componenta a comunicatiei integrate de marketing responsabila, în primul rând, de crearea imaginii de marca si a reputatiei unei companii. Atunci când o firma adopta cu adevarat conceptul comunicatiei integrate de marketing, persoanele care raspund de comunicatia de marketing încep sa monitorizeze, controleze si influenteze toate mesajele pe care firma le trimite clientilor. Si desi mesajele trimise fiecarui grup difera, este esential ca toate mesajele sa aiba elemente comune si sa întareasca obiectivele de marketing.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale.doc

Alte informatii

Idei principale ale suportului de curs: "negocieri comerciale"-D. Serbanica