Algoritmii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Algoritmii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Matematica, Calculatoare

Extras din document

Conceptul fundamental al informaticii este acela de algoritm. Într-o definiţie aproximativă, algoritmul este un set de paşi prin care poate fi dusă la îndeplinire o sarcină. De exemplu, putem vorbi despre algoritmul de construire al unei clădiri, despre algoritmul de utilizare al unei maşini de spălat, despre algoritmul realizării unui număr de magie sau despre algoritmul de determinare al celui mai mare divizor comun, prezentat în continuare. Algoritmul lui Euclid pentru determinarea celui mai mare divizor comun a 2 numere naturale.

Pasul 1. Se notează cu M cea mai mare, iar cu N cea mai mică dintre cele 2 valori.

Pasul 2. Se împarte M la N şi se notează restul cu R.

Pasul 3. Dacă R este diferit de zero, se atribuie lui M valoarea N şi lui N valoarea R, apoi se revine la pasul 2; în caz contrar cel mai mare divizor al celor 2 numere este valoarea notată cu N.

În domeniul calculatoarelor, algoritmii sunt reprezentaţi prin programe. Aceste programe formează ceea ce se numeşte software.

5.2. Definiţia şi proprietăţile algoritmului

Un algoritm reprezintă o succesiune finită de paşi, bine determinaţi, prin care din mulţimea datelor de intrare ale unei probleme ce aparţine unei clase de probleme se produc date de ieşire corecte.

Proprietăţile algoritmilor

1) Determinarea Un algoritm trebuie astfel conceput încât operaţiile sale şi succesiunea executării lor să fie descrise clar, precis, fără ambiguităţi sau neclarităţi.

2) GeneralitateaAlgoritmul va fi conceput astfel încât să asigure rezolvarea unei clase de probleme şi nu a unei probleme particulare.

3) Finititudinea - executarea algoritmului trebuie să cuprindă un număr finit de operaţii, chiar dacă numărul acestora este foarte mare.

5.3. Obiectele cu care lucrează algoritmi

• Constantele sunt date a căror valoare nu se modifică pe parcursul algoritmului. Constantele pot fi:

- numerice;

- alfanumerice;

- logice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Algoritmii.doc

Alte informatii

Anul I de Industrie informatizata, POlitehnica