Bazele Proiectarii

Imagine preview
(5/10)

Aceasta fituica rezuma Bazele Proiectarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Principii de configurare a pieselor

Configuratia pieselor se poate face dupa mai multe categorii de principii:

* principii de configurare a pieselor dupa modul de transmitere a fortelor, dpdv al transmiterii fortelor exsita mai multe principii de configurare care servesc la obtinerea unei rezistente cosrespunzatoare a constructiilor , transmiterii economice si adecvate a fluxurilor de forte sau puteri si anume :

a) principiul rezistentei uniforme- potrivit caruia prin alegerea adecvata a formelor si materialelor dem constitutive ale unei struct mecanice se tinde catre o solicitare uniforma a tuturor zonelor acesteia.

b) principiul transmiterii directe-impune calea cea mai scurta de transfer a fortei cu solicitarea preferentiala de intindere pt obt unei repartitii cat mai uniforma a presiunilor, rezultand o folosire economica a mat pieselor si aparitia unor defo c) principiul deformatiei mari dorite :impune calea lunga de transmitere a fortei preferandu-se solicitari de incovoiere si torsiune obtinundu-se necunoscute ale tensiunilor in sectiune si deformatii mari .

d) principiul def coordinate care prevede def unor piese correlate intre ele a.i. in sarcina sa se obtina o functionare corecta. Spre exemplificare se prezinta mecanismul de rulare al unei macarale la care actionarea se face printr-un angrenaj. Daca mecanismul este realizat ca la pct “a” din figura ar putea aparea la macara un mers oblic datorita def de torsiune diferite ale arborelui motor in cama rotilor.Ptr a contracara acest effect nedorit se propun variantele de la ptc b si c –respectiv plasarea rotii la jumatatea distantei dintre roti sau daca se impune cond rotii dintate motoare arborele va avea dimensiuni diferite pe zonele dintre roata dntata motoare si roti coresp unor deformatii de torsiune egale.

rmatii cat mai reduse .

Fisiere in arhiva (1):

  • Bazele Proiectarii.doc