Combustibili si lubrifianti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Combustibili si lubrifianti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 3 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Prelucrarea Petrolului: 3Etape: -1 Indepartarea impuritatilor care au alta natura chimica decat hidrocarburile(se elimina apa; excesul de sulf…)

2 fractionarea ,prin distilare a amestecului de hidrocarburi(rafinare) -3 Prelucrarea chimica a

fractiunuilor obt prin rafinare – se obt in cadrul a 2 tipui de procese( cracarea si reformularea)

Cracarea- asamblu de reactii chimice ce au loc prin incalzirea la temp ridicate, in prezenta unor catalizatori, moleculele alcanilor sunt scindate in fragmente mai mici.(cracarerea si dehidrogenarea)

Reformularea(catalitica)- benzinele obt prin rafinare sunr trecute pe un catalizator de platina la presiuni si temp ridicate(15-20 atm si 450-500 grade C ) hidrocarburile alifatice se transf in hidrocarburi aromatice.Se obt cantitati mari de benzene, totuen.

Arderea comb-este o reactie chimica exoterma ce are loc prin oxidarea cu vit ridicata a comb.

Tipuri de ardere- Ardere completa – energia chimica a subst se transf in totalitate in alte forme de energie. –Ardere incomplete- prezenta in produsele de ardere a unor subst cere poseda o energie chimica(CO). Produse principale: - Monoxid de carbon; Hidrocarburi nearse

Produse secundare- Prrticole; Oxizi de azot.

Cerinte impuse benzinelor- Cerinte calitative(formarea amestecului omogen, ardere cat mai completa, sa asigure pornirea motorului, cifra octanica ridicata, san u formeze depuneri in camera de ardere) Cerinte privind transportul(sa asigure curgerea comb, sa aiba temp joase de congelare, corozitate si toxicitate redusa) Cerinte de eficienta economica(sa poata fi produsa din surse primare, randamentul productiei mare, costuri de productie minime, san u fie deficitar)

Cerinte impuse motorinelor-Cerinte calitative(asigure fct uniforma MAC,are consum de comb 40% mai redus MAS)Cerinte transport(sa fie stabil chimic si ca la benzene)

Cerinte de ef econon(la fel ca benzene)

Volatilitatea comb-(se caract prin: compoz fractionate; pres de vapori Reid; indice de volatilitate; indice de manevrabilitate)

Influente-usurinta pornirii motor; economicitate; poluare mediu; uzura org motorul; continuitate curgere; pericol incediu; pierderi prin evaporare.

Compozitia fractionate- cant de comb care se vaporizeaza la o naumita temp.(comb trebuie sa formeze amestec cu aer in stare de vapori)

Mod de det- distilare fractionate.

Fisiere in arhiva (3):

  • Fituici Comb 2.doc
  • Fituici Comb.doc
  • Fituici Comb3.doc