Mecanisme si Actionari Hidraulice

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Mecanisme si Actionari Hidraulice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

BILET1-1.CUPLAREA IN PARALEL A POMPELOR CENTRIFUGE IDENTICE RANADAMENTUL.Cuplarea a doua sau mai multe pompe este des utilizata în practica, fie pentru a spori debitul sau presiunea într-o instalatie existenta, fie pentru o mai supla utilizare a capacitatii de pompare.Doua pompe fiind identice vor avea aceeasi caracteristica interioara (P1,P2)iar caracteristica cuplajului se obtine prin însumarea debitelor corespunzatoare la diferite sarcini.Ansamblul de pompe se comporta ca si cum pe retea ar functiona o masina unica având caracteristica de sarcina P1 + P2. Se defineste drept randament al cuplajului raportul dintre puterea utila a cuplajului (corespunzator debitului Qc si sarcinii Hc) si puterea consumata de cele doua pompe: La cuplarea în paralel a doua pompe identice, randamentul cuplajului este egal cu randamentul total al tipului de pompa folosit.

2. Pompele cu inel lichid sunt pompe volumice cu miscare de rotatie care sunt capabile sa vehiculeze fara impedimente lichide, gaze sau amestecuri de lichide si gaze.sunt foloisite ca pompe de vid, cuplante sau compresoare.Avantaje: obtinerea aerului comprimat fara impuritati de ulei; performante ridicate la dimensiuni si gabarite reduse, datorita posibilitatii de a fin antrenate la turatii ridicate (3000 rot/min); lipsa organelor speciale de distributie (supape, sertare), ceea ce sigura o fiabilitate ridicata si uzuri minime; functionare silentioasa, lipsita de vibratii, debit constant, fara pulsatii.

BILET 2-1Aspiratia pompelor centrifuge. Procesul de aspiratie, sau ridicarea lichidului din rezervorul de alimentare la pompa are loc datoriat depresiunii ce se formeaza in rotor in timpul functionarii. Pe traseul de aspiratie pot fi fixate trei puncte de control si anume:la nivelul de aspiratie;la nivelul cel mai ridicat al traseului de aspiratie;imediat dupa intrarea lichidului în rotor. Hasp marime ce este determinata de unele aspecte caracteristice ale procesului efectiv de intrare a lichidului în rotor. sau calcularea directa înaltimea utila de aspiratie depinde în principal de presiunea din rezervorul din care aspira pompa, adica de presiunea interioara din rezervor (pi) si de presiunea atmosferica (pb). Pentru rezervoarele deschise pi = 0. Presiunea atmosferica depinde de altitudinea locului unde este montata pompa si de conditiile meteorologice si se calculeaza cu relatia , unde z [m] – diferenta de nivel (altitudinea locului) Sarcina vacuumetricäHv reprezinta o märime care caracterizeaza proprietátile de aspiratie pentru a defini performantele pe aspiratie vreme se utilizeazä o alta marime, anume NPSH (Net Positive Suction Head). Acest NPSH reprezintä rezerva de energie pe care lichidul o poseda la intrarea in rotor. NPSH fiind rezerva de energie a fluidului fata de rezerva de cavitatie. O pompä cu calitati bune de aspiratie are valoarea HPSHadm mic. Calculul înaltimii de aspiratie Principiul de calcul se bazeaza pe doua notiuni si anume:

Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanisme si Actionari Hidraulice.doc