Transmisii prin Lanturi

Imagine preview
(8/10 din 14 voturi)

Aceasta fituica rezuma Transmisii prin Lanturi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Transmisii prin lanturi. Se compune din doua sau mai multe roti de lant din care o roata este motoare iar celelalte conduse si un lant care antreneaza rotile prin angrenarea lui. Datorita angrenarii sunt excluse alunecarile de aceea raportul de transmitere este aproximativ constant. Avantaje: transmit puteri mari cu ir constant; incercarea redusa a arborilor deoarece nu necesita pretensionare; randament ridicat deoarece lipsesc alunecarile; ghidare sigura pe roata; functioneaza si in conditii grele de functionare.

Dezavantaje: intretinere pretentioasa deoarece articulatiile lui necesita unghi; necesita montaj précis a arborilor si rotilor; uzura inevitabila in articulatii, durabilitatelimitata; produc vibratii si zgomot; nu amortizeaza socurile; au mers neuniform, deoarece viteza lantului la infasurarea lui pe roata variaza; cost ridicat; viteza relative mici de functionare vmax = 22m/s.

Clasificare: dupa destinatie – lanturi de ridicat; lanturi de transport; lanturi de transmisie. Dupa constructie – lanturi sudate; lanturi articulate – cu eclise obisnuite; cu eclise dintate.

Elemente de calcul: Spre deosebire de curele, lantul nu este solicitat la incovoiere, in schimb apar forte dinamice cauzate de acceleratie. Forta din ramura active: F1 = F2 + Fn + Fc + Td d F0 = Eu/Ca; Ca = 7…17; Fu = 2M1/D1; F2 = kXAXg, k – un coef care tine seama de pozitia transmisiei. Fc = g X v2/2; Fd = A x g x pxÉ12/2. lanturile de obicei ies din functiune atunci cand uzura in articulatii depaseste o anumita valoare. Dp/p d 0,025. Se recomanda ca ramura motoare a lantului sa fie cea superioara. Pentru viteze v mai mici de 3m/s ungerea se face cu unsoare consistenta patrunderii impuritatilor in articulatii si ptr. Protectia lucratorilor se prevad cu aparatori sau carcase.

Fisiere in arhiva (1):

  • Transmisii prin Lanturi.doc

Alte informatii

Transmisii prin lanturi. Curele trapezoidale Asamblari filetate