Replantarea si Transplantarea Dentara

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Replantarea si Transplantarea Dentara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Medicina

Extras din document

Replantarea;

-reintroducerea unui dinte extras sau avulsionat in propria sa alveola.

-indicata dupa avulsia traumatica sau dislocarea accidentala a unui dinte a carui radacina este complet sau incomplet formata sau in scop terapeutic urmarindu-se pastrarea unui dinte pe arcada.

- reusita replantarii este in functie de reusita reinserarii ligamentelor parodontale ca cementul radicular.

- ligamentul parodontal si cementul radicular sunt structuri histologice extrem de sensibile la traumatismele fizice, termine sau chimice iar in cazul in care dintele avulsionat sau extras nu este introdus rapid in alveola se pot produce modificari ireversibile.Acestea constau in faptul ca in loc de reinsertia normal prin ligament la nivelul unde s-a produs traumatismul ligamentul parodontal sau al cementului, osul alveolar invadeaza suprafata radiculara, realizand un process de anchiloza dentoalveolara ,acest proces evolueaza realizand resorbtia sau rizaliza de replantare.

-daca dintele este replantat in timp de 30 min de la avulsie se realizeaza o insertie normal a ligamentelor , daca s-a depasit o ora este recomandabila imersia dintelui in Solutia de fosfat-flofura.

- revascularizarea pulpara este posibila doar in cazul in care replantarea se face la scurt timp iar apexul este inca deschis.In cazul in care apexul este inchis necrozarea este inevitabila ,se extirpeaza continutul camerei pulpare pe cale coronara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Replantarea si Transplantarea Dentara.doc

Alte informatii

maxilo-faciala