Metalurgia Pulberilor

Imagine preview
(5/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Metalurgia Pulberilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 4 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Metalurgie si Siderurgie

Extras din document

Clasificarea matritelor dpdv functional este strans legata de clasificarea pieselor pe baza caracteristicilor lor cele mai generale.

-piese plan paralele pline,cu profit cilindric,

-piese plan paralele, cu profit citindric, cu alezaj paralel cu directia presarii ;

-piese cu flansa exterioara ;

-piese cu f1ansa interioara

-piese atasate ,necesitand mai multe poansoane mobile.

Matritele pot fi cu actiune unilaterala; cand numai unul din poansoane este mobil, de obicei cel superior, sau cu actiune bilaterala. Matritele cu actiune bilaterala lucreaza fie cu ambele poansoane mobile, fie cu un poanson mobil ( cel superior), efectul de presare bilaterala obtinandu-se prin mobilitatea mantalei. Utilizarea matritelor cu actiune bilaterala asigura obtinerea unei densitati mai uniforme , de aeeea se reeomanda in toate cazurile in care inaltimea piesei in directia presarii depaseste 0.5 din diametru.

Pe cele doua suprafete frontale ale piesei se pot realiza reliefuri , cu conditia ca adancimea lor sa nu depaseasca 0,25 din inaltime in directia presarii.

Dpdv al functionarii, in afara de faptul ca matritele pot fi cu actiune unilaterala sau bilaterala, miezullor poate fi fix sau mobil.

Miezul fix 1 simplifiea constructia matritei,insa, in timpul presarii,presatul sa va deplasa de-a lungul miezului ,produeand o inrautatire a proprietatilor presatului, tocmai in zona. sa de lucru.

Miezul mobil poate contribui ,in functie de gradul de mobilitate, la 0 umplere mal buna a matritei cu pulbere sau chiar la obtinerea unor piese inchise.

Matrita cu poansonul superior sprijinit elastic asigura 0 omogenitate mai buna, ca urmare a impingerii pulberii de catre poansonul inferior in zona flansei. Aceasta repartizare a pulberii in timpul operatiei de presare dureaza in tot timpul cursei pasive.

Matrita cu o presare simultana determinate de prezenta a doua poansoane mobile inferioare, asigura cea mai buna omogenitate a proprietatilor fizico-chimice

Fisiere in arhiva (2):

  • Metalurgia Pulberilor
    • Fituica_dragos.doc
    • fituica_radu.doc

Alte informatii

fituici colocviu