Amplificatoare Regeneratoare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Amplificatoare Regeneratoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Optica

Extras din document

Regeneratoare optice

Regeneratorul optic primeşte semnalul optic la intrare distorsionat, îl transformă în copia aproape identică cu cea care a fost transmisă de emiţător.

Schema bloc a unui regenerator:

Inginerii SCFO utilizează metodele de calcul al liniei pe baza bugetului de putere p/u a determina locul regeneratorului. Plus, se ia în consideraţie o rezervă a puterii.

Intrarea regeneratorului prezintă un semnal optic slăbit, din cauza dispersiei şi a pierderilor pe secţiunea pe care a trecut. Impulsurile optice ce prezintă binara 1 şi 0 se transformă în semnale electrice 1 sau 0. Semnalul electric dat se transmite prin schema electrică a receptorului în urma cărui fapt se determină frecvenţa semnalului de sincronizare. Hotărîrea despre existenţa binarei 1 sau 0 o ia dispozitivul de decizie dată de regeneratorul semnal de sincronizare. Semnalul la ieşirea din dispozitivul de decizie de formă dreptunghiulară este transmis terminalului de transport, aici mesajul informaţional este transformat în pachete şi primeşte antetul corespunzător. În antetul fiecărui pachet se mai conţine informaţia care permite de a transmite centrului de conducere calitatea fluxului de bit. La ieşirea din terminalul de transport semnalul se transmite unui emiţător optic, semnalul se transformă în unul optic.

Regeneratorul posedă 2 calităţi pe care nu le are amplificatorul:

1)amplificatorul nu regenerează forma semnalului digital, la intrare în amplificator (la ieşire) semnalul apare amplificat cu acumularea tuturor pierderilor, în special dispersie; regeneratorul nu amplifică semnalul.

2)Alimentarea regeneratorului se face prin 2 metode: - de la o pereche de conductoare; de la sistem de bază sau de la cel mai apropiat terminal.

- de la alimentarea reţelei locale

Amplificatoare optice de bandă largă (hibride)

Sistemele optice care utilizează 100 sau mai multe λ în calitate de canale logice, necesită o creştere a

benzii p/u amplificaări optice cu nm. Amplificatorul hibrid permite amplificarea separată a benzii de jos cu intervalul 40 nm şi a celei de sus cu acelaşi interval.Desen

Amplificatoare optice

În generator de ieşire există 3 tipuri de amplificatoare optice:

1) amplificatoare pe diode laser LOA sau SOA

2) amplificatoare pe baza efectului Raman

3) amplificatoare optice cu fibra aliată în calitate de element de aliere p/u fibră se utilizează Eb sau Yr. EDFA (Erbium Doped Fiber Amplif.)

Amplificatoarele pe diode laser sunt cu mult mai scumpe, mai sensibile la polarizarea luminii şi mai sensibile la perturbaţiile nivelului semnalului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Amplificatoare Regeneratoare.doc