Copiute Statistica

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Aceasta fituica rezuma Copiute Statistica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Statistica

Cuprins

Analiza seriilor cronologice
Ajustari
Indicatori absoluti

Extras din document

CLASIFIC:

1. În fct de modul de definire a timpului, val indiv ale seriei cronol se rap la un interv sau la un mom de timp Ser cronol e interv(de fluxuri)sunt form din mar asoc unor per de timp ex:invest anuale realiz de o anumita firma, chelt lunare de cons ale pop; Ser cronol de mom(de stocuri) cuprind mar care se refera la anumite momente de timp.Fiec val individ yi caracteriz niv la care a ajuns fen considerat în momentul de timp ti .

ex: stocul de mat pr sau de prod fin al unei firme la încep fiecarei luni

2. În fct de modul de exprimare a term seriei deosebim ser cronol formate din indicat absol, relat sau medii.

Ser cronol form din ind absol reprez situatia cea mai frecvent întâlnita Fiec ter al seriei este în acest caz o mar absol expr în unit concrete de masura.

Ex:productia zilnica a unei sectii,încas lunare ale unui magaz Ser cronol formate din indicat relat se expr procentual sau sub forma de Coef. Term acestor serii reprez mar relat de struct,de coord,de intensit sau de dinamica. ex: dinamica anuala a PIB(%), pond pop ocup în agric (%) Baza de raportare trebuie sa fie întotdeauna precizata.

Ser cronol form din ind medii se caracteriz prin aceea ca term seriei sunt calc ca val md.eso modalit de prezent a evol în timp a unor indicat de mom (transf în ind de intervale prin calc niv md pe fiec interv între 2 mom succesive) sau a unor caracteristici calitative. ex: stocurile md de mater, mf sau prod finite, productivit md a muncii,sala md, nr mediu de salariati etc.

3. Dupa numarul term pe care îi contin, ser cronol pot fi de lung mica, md sau mare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Copiute Statistica.doc