Indicatori

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Indicatori.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

Indicatori absoluti

Indicatorii absoluti ai unei serii cronologice de intervale exprima nivelul, volumul agregat si modificarile (în marime absoluta) fenomenului analizat în perioade diferite de timp. Indicatorii absoluti se exprima în unitatea de masura a caracteristicii analizate (în unitati fizice, valorice, procente etc.).

1) Valorile individuale absolute ale caracteristicii redau nivelul yt al fenomenului analizat în fiecare interval de timp ti

2) Volumul agregat (nivelul totalizat) reprezinta suma termenilor seriei cronologice de intervale:

£ yt = 3720

3) Modificarea absoluta (sporul sau scaderea absoluta) reflecta cresterea sau descresterea absoluta (în unitati concrete de masura) a valorilor individuale ale fenomenului analizat, de la o perioada de timp la alta. Se calculeaza ca diferenta între doi termeni ai seriei. În functie de perioada aleasa ca baza de comparatie (constanta sau variabila), exista doua forme ale acestui indicator: cu baza fixa si baza in lant.

Fisiere in arhiva (1):

  • Indicatori.doc