Statistica Generala Incepind cu Analiza Mediilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Statistica Generala Incepind cu Analiza Mediilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Statistica

Extras din document

Tema 6

Variabilitatea-caracterizata de actiunea comuna a cauzelor esentiale si întîmplatoare ce determina nivelul dezvoltarii caracteristicii in spatiu si timp.

Omogenitatea-se caracterizeaza prin continutul comun al variabilelor si prin o variatie minima a termenilor.

Independenta-se caract. prin înregistrarea valorilor pentru orice unitate statistica, ca element distinct si obiectiv al unei colectivitati.

Concentrarea(dispersarea)-apare ca rezultat al intensitatii influentei cauzelor, care determina frecventele diferite de aparitie a diferitor valori.

Dupa proprietatile de mai sus se calculeaza urmatoarele grupe de indicatori:

. De structura

. De pozitie

. Medii

. De variatie

. Ai formei de repartitie

Acesti indicatori se împart în 2 categorii:

. care exprima frecventele de aparitie a unitatilor de acelasi fel sub forma de marimi absolute si marimi relative;

. indicatori care redau valorile caracteristice.

Frecventele absolute se noteaza cu ni si se exprima în unitati concrete de masura. Pentru a compara mai multe serii din punct de vedere al frecventelor se folosesc coeficienti sau procente denumiti frecvente relative.

Frecventele relative(ni) greutati specifice/probabilitati de aparitie a valorii înregistrate.

Frecventele cumulate-se calculeaza prin folosirea frecventelor absolute si pe baza frecventelor relative. Cumularea frecv. se efectueaza crescator si descrescator.

Prezentarea frecv. se face cu ajutorul histogramei , poligonului frecv.-lor si diagramei frecv.-lor cumulate.Pe baza histogramei si a poligonului frecv.-lor se poate interpreta gradul si forma de variatie si asimetrie ale seriei. Histograma-grafic al seriilor de repartitie de frecv.-te cu intervale.La seriile de repartitie cu intervale egale, bazele dreptunghiurilor sînt egale, iar suprafetele sînt determinate de înaltimi proportionale cu frecv.-le absolute.

Diagrama frecv.-lor cumulate-ogiva,da posibilitate de a calcula cuantilele.

Marimile medii-ocupa un rol important în categoria indicatorilor derivati si se utilizeaza pe larg în activ. de planificare si conducere si în cercetarile statistice.Marimile medii-elem. principale de cunoastere a fenomenelor de masa si se aplica pe larg în practica.Ele redau ce este esential în evolutia fenomenelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Statistica Generala Incepind cu Analiza Mediilor.doc