Etica in Administratia Publica Subiectul 1

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Etica in Administratia Publica Subiectul 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Extras din document

1. In ce constau conflictele de interese din sectorul public determinate de interesele private legate de angajarea in domeniul privat ulterior parasirii functiei publice?

In acest caz, exista cel putin 3 surse de ingrijorare:

- este posibil ca in timpul activitatii in institutia publica angajatul sa stie deja ca va urma sa lucreze in domeniul privat. Acest lucru il va face sa ia decizii mai putin restrictive, spre avantajul companiilor din domeniu si in special spre avantajul companiei in care va lucra.

- Dupa plecarea din institutia publica, acesta va putea influenta intr-o anumita masura deciziile fostilor colegi in avantajul companiei la care lucreaza

- Functionarul va putea sa foloseasca in noul loc de munca o serie de informatii confidentiale in avantajul companiei si in dauna interesului public

Aceste trei probleme vor deveni mai importante daca functionarul ocupa o functie de conducere, avand o putere semnificativa de decizie. Totodata, acest tip conflict de interese va deveni mai nociv atunci cand aceasta miscare din sectorul public in cel privat devine una constanta. Acest fenomen poarta numele problema usii rotative, aceasta metafora indicand miscarea repetata a respectivilor angajati din sectorul public in cel privat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Etica in Administratia Publica Subiectul 1.doc

Alte informatii

ASE Adm publica 2011