Democratia

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Democratia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Stiinte Politice, Drept

Extras din document

Definirea democratiei, Principiile:

Dintre elementele politicului in lumea contemporana democratia se bucura de cea mai mare popularitate.Astazi exista putini oameni ,fie lideri pol ,fie simpli cetateni care san u pretinda a fi democrati ,fiind de accord cu toti ca democratia este de dorit.

Dreptul la libera exprimare,libertatea religiei,dreptul de a candida,dreptul la proprietate sunt drepturile si liberatatile pe care liberali le-au considerat necesare pt ca idealul democratic sa se realizeze.

In cadrul democratiilor occidentale si in special in europa,principalul contestatar al conceptiei liberale este social-democratia,care argumenteaza ca democratia libera plaseaza saracii si cls muncitoare la discretia bogatilor.

Democratia este guvernarea poporului si aceasta inseamna ca fiecare sa aiba o influenta egala in guvernare.Dar aceasta egalitatea nu poate se poate realize,sustin social-democratii,daca nu se va face o distribuire pe baze mai egale a puterii.

Desi social-democratii sustin , ca si liberalii, libertatile civile si competitia civila,ei neaga ca majoritatea oamenilor pot fi cu adevarat liberi sau pot intra intr-o competitie pol onesta atunci cand predomina mari inegalitati de putere si de bogatie.

Din perspective comunista ,oamenii obisnuitii sunt proletariatul si cls muncitoare ,iar democratia nu va fi realizata decta in momentul cand guvernul conduce in interesul lor.

Democratia poate fi def ca o forma de organizare si conducere pol a societatii prin consultarea cetatenilor ,tinand cont de vointa acestora ,de interesele si aspiratiile de progress ale tarii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Democratia.doc