Institutii Politice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Institutii Politice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 7 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiinte Politice

Extras din document

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

Consiliul Uniunii Europene, mai cunoscut sub numele de Consiliul Ministrilor, nu are echivalent în lume. Consiliul Uniunii Europene este compus din reprezentantii fiecarui stat membru la nivel ministerial, abilitati a angaja responsabilitatea statelor membre din care fac parte. De regula sedintele se tin la Bruxelles.

Atributiile Consiliului UE

Consiliul UE este o institutie care exercita o putere legislativa si o putere decizionala.

Consiliul asigura coordonarea generala a activitatilor Comunitatii Europene, al caror obiectiv principal este crearea pietei interioare, adica a unui spatiu fara frontiere interne, care sa asigure cele patru libertati de circulatie: a bunurilor, a persoanelor, a serviciilor si a capitalurilor.

În alte doua domenii cu caracter interguvernamental, precum politica externa si de securitate comuna si problemele justitiei si afacerilor interne, Consiliul joaca un rol predominant.

Astfel, în cazul PESC, Consiliul adopta decizii si actiuni comune, pentru care asigura, în egala masura si punerea în practica a presedintiei Consiliului conferindu-i-se misiunea de a reprezenta Uniunea.

În cazul afacerilor judiciare si interioare, precum imigratia, dreptul la azil, lupta contra terorismului si drogurilor sau cooperarea judiciara, Consiliul actioneaza, în principal, prin intermediul actiunilor comune si al conventiilor, recomandând adoptarea acestora de catre statele membre.

Fisiere in arhiva (4):

  • inst 3.doc
  • instit 2.doc
  • instit 4.doc
  • instit.doc