Componentele Amenajarilor Turistice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Componentele Amenajarilor Turistice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

CAPACITATEA/UNITATEA TURISTICA DE CAZARE.TIPOLOGIE

1.VILA- cea mai veche componenta a capacitatii de cazare;”Villa rustica”, descoperita prin sapaturi pe langa thermele romane de la Baile Herculane.

2.HOTELUL- In sec 19, dupa modelul de dezv pe verticala a oraselor engleze, in orase au fost construite primele hoteluri, destinate pt un nr mare de oameni→“hotel urban”. Avantajele erau: costurile reduse ale constructiilor,concentrarea si subordonarea intimitatilor si integrarii in peisaj.Erau locuri de intalnire ce gazduiau oameni care nu erau neaparat turisti.

La sf sec 19, si mai ales in deceniile 4 si 5 ale sec 20,incepe sa se individualizeze turismul social sau turismul de masa, destinat unei pop din clasa mijlocie,muncitorimea cu nivel de scolarizare redusa.

Cererea pt prod turistice creste, astfel apare “hotelul statiune”- aceste unitati depasesc vila; nr max de locuri 100;dezv pe verticala,dar nu depaseau 3-4 nivele; spatii verzi amenajate tip parc

Includerea hotelului in componenta statiunilor a dus la realizarea preventiva a 2 componente:

-acces centralizat la apa de consum

Fisiere in arhiva (1):

  • Componentele Amenajarilor Turistice.doc