Tehnica Operatiunii de Turism

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Tehnica Operatiunii de Turism.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

1.1. Componentele dezvoltării turismului

1. Atracţiile turistice naturale - antropice,

Trei perspective pentru clasificarea atracţiilor turistice:

o perspectivă individuală, organizatorică si spaţială; cognitivă,

2. Cazarea sectorul comercial de cazare (hoteluri, moteluri, case de vacanţă, campinguri) şi sectorul individual de cazare reşedinţele permanente private folosite pentru găzduirea prietenilor şi a rudelor (reşedinţe secundare). 3. Facilităţile si serviciile locale servicii auxiliare: magazinele specializate in vânzarea produselor turistice, cum ar fi magazinele de suveniruri sau de articole sportive şi altele oferă o gamă de produse de uz general,farmacii, magazine alimentare sau îmbrăcăminte. 4. Infrastructura infrastructura de transport (şosele şi parcări, spaţii de aterizare, linii de cale ferată, porturi); utilităţile publice sub forma energiei electrice, a serviciilor de apă şi canalizare. 5. Transporturile, să fie sigure, rapide şi confortabile. 6. Investiţiile , cazarea şi infrastructura solicită cele mai mari cheltuieli.

1.2. Principalii operatori in turism

A. Sectorul privat SUA 99% din industria voiajelor sunt clasificate ca fiind afaceri mici;

Integrarea pe orizontală implică expansiunea în interiorul unui sector al industriei, spre exemplu prin dezvoltarea lanţurilor hoteliere sau a reţelelor prin deschiderea de noi rute.

Integrarea pe verticală aduce laolaltă în interiorul unei organizaţii diferite sectoare ale industriei, spre exemplu, când o companie cumpără hoteluri sau un tour-operator deschide agenţii de voiaj detailiste. B. Sectorul public In eforturile de sprijinire a turismului, administraţiile centrale sau federale în majoritatea ţărilor sunt completate de autorităţile locale (judeţe, districte). Aceste tipuri de autorităţi există în statele şi provinciile din America de Nord şi în regiunile şi departamentele din Franţa. Activităţile lor sunt coordonate de organisme naţionale de turism.

1.3. Agenţii economici din turism In funcţie de natura activităţii desfăşurate, agenţii economici in turism se împart in doua grupe distincte:Agenţi direct prestatori de servicii turistice si Ag. Intermediari. Agenţi direct prestatori de servicii turistice

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnica Operatiunii de Turism.doc