Studierea Principiului de Multiplexare a Canalelor cu Divizare in Timp

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Studierea Principiului de Multiplexare a Canalelor cu Divizare in Timp.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor: nemerenco

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Scopul lucrarii: de a face cunoştinţă cu metoda de multiplexare a canalelor în timp şi de face simulare unui sistem de multiplexare.

2. Partea teoretica :

Notiuni teoretice:

S-a arătat că în cazul multiplexării în timp se transmit eşantioanele semnalelor, unul după altul, în intervale de timp de circa 125 µs, ce se repetă periodic . Eşantioanele unui semnal poit fi obţinute cu ajutorul circuitului poartă(v. fig 1) care permite trecerea semnalului numai atunci cînd el este deschis prin aplicarea de impulsuri dreptunghiulare periodice cu perioada de 125 µs şi durata egală cu lăţimea eşantionului.

Se poate considera că circuitul poartă este un modulator care modifică amplitudinile impulsurilor dreptunghiulare în conformitate cu valorile semnalului din momentele de eşantionare.

Fig 1.Circuit poartă pentru eşantionarea semnalului.

Eşantionarea mai multor semnale şi intercalarea ordonată a eşantioanelor poate fi făcută cu circuitul din fig. 2 în care un generator de impulsuri dreptunghiulare GID, stabilizat cu cuarţ, debitează semnalul său pe linia de întîrziere LI. De la ieşirele 1...n ale liniei se obţin succesiuni periodice de impulsuri dreptungiulare care sunt întîrzieate una faţa de alta.

Fig. 2. Circuit de eşantionare a mai multor semnale.

GID – generatorul de impulsuri dreptunghiulare; LI – linie de întîrziere; M – modulator; - circuit de însumare a eşantioanelor; gIS – generatorul impulsurilor de sincronizare .

Aceste succesiuni deschid circuitele poartă, adică modulatoarele M, permiţînd semnalelor din canale 1n să treacă numai în momentele în care acestea coexistă cu impulsurile dreptunghiulare. Se obţin eşantioanele fiecărui semnal de la ieşirea modulatorului corespunzător, iar ordonarea loc este evidenţiată la ieşirea amplificatorului sumator . În semnalul multiplex sunt introduse impulsuri speciale de sincronizare obţinute de la generatorul GIS comandat de GID.

În fig.3. este arătată schema multiplex-demultiplexorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Principiului de Multiplexare a Canalelor cu Divizare in Timp.doc

Alte informatii

MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA FACULTATEA DE INGINERIE SI MANAGEMENT IN ELECTRONICA SI TELECOMUNICATII CATEDRA TELECOMUNICAŢII