Inovare si inventica in inginerie - Parcare inteligenta

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Inovare si inventica in inginerie - Parcare inteligenta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Profesor: Romeo Cioară

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

Parcare inteligentă

Invenția se referă la o parcare inteligentă prin intermediul căreia se pot găsi mult mai ușor locuri de parcare, fiind posibilă rezervarea locului prin intermediul unui soft, precum și vizionarea întregii parcări.

Este cunoscută o parcare, prin documentul RO 00118730, la care plata se face prin intermediul unui tichet în momentul părăsirii parcării.

Mai este cunoscută, prin documentul RO 00110738, și o parcare la care plata se face la un aparat sau la un ghișeu.

Dezavantajul parcărilor menționate constă în aceea că nu se poate garanta gasirea unui loc de parcare în momentul în care s-a ajuns la parcarea respectivă și nici nu se poate rezerva din timp un loc de parcare, eventual unul anume.

Problema pe care o rezolvă invenția este aceea de a realiza o parcare intelingentă, deservită printr-un sistem prin care utilizatorii pot vizualiza și rezerva locuri de parcare înainte de a ajunge la acestea.

Parcarea inteligentă, conform invenției, este deservită de un software care va comanda celelalte elemente din interiorul parcării.

Parcarea inteligentă, conform invenției, prezintă urmatoarele avantaje:

- permite vizualizarea întregii parcări pe ecranul telefonului sau al calculatorului;

- oferă posibilitatea rezervării online unui loc de parcare pentru o anumită perioadă;

- plata se efectuează direct din contul utilizatorului;

- softul va oferi indicații precise pentru a se ajunge la locul respectiv;

- intrarea în parcare se realizează cu ajutorul unui cod generat de device-ul utilizatorului, cod care poate fi printat și pus la vedere autoturism, dar fără a se rezuma la acesta

Se prezintă în continuare exemplul de realizare al investiției în legătură și cu figurile 1, 2, care reprezintă:

- fig. 1 - parcare inteligentă, în vedere de sus

- fig. 2 - schemă parcare inteligentă.

Conform invenției, parcarea inteligentă cuprinde un număr oarecare de locuri 1 de parcare, fiecare echipat cu câte un blocator 2, cu una sau mai multe bariere 3, unul sau mai multe aparate de scanare 4, opțional unul sau mai multe aparate pentru generarea trichetelor 5, precum și cu un număr oarecare de camere video 6 de supraveghere. Parcarea este gestionată de un software adecvat. Blocatoarele 2 se pot ridica sau coborî automat, fiind comandate de software-ul care deservește parcarea. Parcarea poate avea una sau mai multe intrări, precum și, eventual, una sau mai multe ieșiri. Este posibil ca o intrare, mai multe sau chiar toate să aibă și funcție de ieșire. Fiecare intrare și fiecare ieșire, în caz că acestea sunt distincte, este prevăzută cu câte o barieră 3. Fiecare intrare este prăvăzută cu un aparate de scanare 4, opțional și cu un aparat pentru generarea trichetelor 5. Parcarea poate fie prevăzută și cu un număr oarecare de locuri de parcarea 7, nerezervabile și care nu sunt dotate cu blocatoare.

Pentru a beneficia de facilitățile oferite de parcarea inteligentă, un utilizator trebuie în prealabil să se înregistreze pentru a putea fi identificat, de exemplu prin numărul de înmatriculare al vehicolului, printr-un cod de bare afișat la vedere sau printr-un dispozitiv de comunicare radio cu software-ul care deservește parcarea, dar fără a se rezuma la acestea.

Pentru un utilizator înregistrat și identificabil, care a rezervat deja un loc de parcare, la intrarea în parcare aparatul de scanare 4 identifică vehicolul sau utilizatorul, după caz, iar software-ul comandă ridicarea barierei 3 și, prin sistemul de afișare care deservește intrarea respectivă indică ca loc de parcare locul de parcare 1 rezervat anume sau unul dintre locurile de parcare 1 libere și comandă coborârea blocatorului 2 de la locul de parcare 1 rezervat anume sau indicat.

Pentru un utilizator înregistrat și identificabil, la intrarea în parcare aparatul de scanare 4 identifică vehicolul, iar software-ul comandă deschiderea barierei 3 și, printr-un sistem de afișare, indică ca loc de parcare unul dintre locurile de parcare 7 libere. Dacă toate locurile de parcare 7 sunt ocupate și există locuri de parcare 1 nerezervate, atunci software-ul comandă ridicarea barierei 3 și, printr/un sistem de afișare, indică ca loc de parcare un anume loc de parcare 1 liber și comandă coborârea blocatorului 2 de la locul de parcare 1 indicat. Dacă toate locurile de parcare 7 sunt ocupate și dacă toate locurile de parcare 1 libere sunt rezervate, atunci nu se ridică bariera, iar utilizatorul este informat că nu sunt locuri disponibile și, eventual, este îndrumat către altă parcare.

Pentru un utilizator înregistrat și identificabil, care a rezervat sau nu un loc de parcare, imediat după ridicarea barierei 3 și intrarea în parcare a autovehicolului începe contorizarea timpului petrecut în parcare în vederea stabilirii taxei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Inovare si inventica in inginerie - Parcare inteligenta.docx