Cauzele consumului de droguri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Cauzele consumului de droguri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 22 de pagini .

Profesor: Cancer Nicoleta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Biologie

Extras din document

Cauzele utilizarii

Un raspuns simplu la intrebarea “ce cauzeaza abuzul de droguri ” nu exista.

Un factor ce se poate asocia cu consumul excesiv ar putea fi unul de risc, un factor protectiv, o corelatie sau/si o consecinta dar aceasta corelatie se poate schimba in timp.

Exista o diferenta intre consumul si abuzul de droguri: consumul are loc ca un rezultat al influentei sociale in timp ce abuzul rezulta ca o automedicatie a unui distres emotional.

Factori genetici

Cercetari incepand cu 1960 au aratat ca genetica joaca un rol modest dar significant in aparitia consumului de droguri la anumiti indivizi. Un astfel de rol, dar moderat se intalneste si in cazul alcoolismului.

In general populatia masculina tinde sa inceapa sa consume alcool la o varsta mai frageda decat cea feminina si dezvolta mai probabil o problema legata de alcool. Sondajele au aratat ca bautorii inraiti sunt intalniti de doua ori mai des in randul barbatilor si de patru ori mai multi barbati decat femei au reportat ca au fumat canabis.

Atitudini si insusiri ale personalitatii

Anumite teorii considera ca aceasta deviere are loc atunci cand adolescentii nu formeaza suficiente legaturi cu grupuri sociale conventionale precum: familia, scoala si biserica.

Calabrese a scris despre cum un simt al alienarii contribuie la o categorie mare de probleme fizice si emotionale de sanatate si de comportament precum consumul abuziv de droguri si delincventa. Acesta sugereaza ca adolescentii au nevoie de un mediu mai “uman” care sa faciliteze asimilarea lor in activitati sociale cu responsabilitati oferindu-le un scop in viata.

Influenta familie

Anumiti factori familiali precum:lipsa disciplinei, comunicarea negativa(invinuira, critica, repros), relatii familiale slabe, o lipsa de impartasire a afectiunii sau rolul modelarii parentale(comportament parental antisocial, utlizarea de droguri, criminalitate etc) ocupa un loc foarte important in definirea comportamentul copilului.

Evenimente traumatizante de viata

Copiii care au experimentat evenimente traumatizante de viata (abuz emotional, fizic sau sexual, tabere de refugiati, neglijari) prezinta un risc ridicat in detrimentul consumului de droguri, comportamentului delincvent chiar a comportamentului sinucigas. Dembo si colegii considera ca drogurile sunt folosite pentru a lupta cu durerea emotionala a abuzului sau cu derogarea proprie(copii care sufera un abuz fizic deseori considera ca merita pedeapsa).

De obicei acesti adolescenti renunta la tratament din cauza: fricii reexperimentarii traumei originala, a problemeii de a se increde in adulti sau a dezamagirii fata de lume si a propriului loc in ea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cauzele consumului de droguri.pptx