Studierea Editorului de Tabele Excel

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Studierea Editorului de Tabele Excel.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor: Volontir Cristina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Birotica, Calculatoare

Extras din document

Scopul lucrării:

Studierea unuia din cele mai complete programe de redactare a tabelelor pentru a permite studenţilor elaborarea diverselor lucrări univerşitare şi pentru a crea un fundament de lucru în şistemul de programe Microsoft Office.

1 PARTEA TEORETICĂ

1.1 Interfţa grafică

Fereastra Excel are numeroase elemente comune cu ferestrele Windows , incluşiv o bară de meniuri de unde se pot selecta comenzi , o bară de stare care indică starea activitaţii curente şi bare cu inrumente care contin butoane şi liste derulante prin care obtinem un acces rapid la comenzile şi facilitatile utilizate frecvent.

In plus fereastra contine cateva elemente unice in Excel printre care : bară de formule,in cazul in care este introdusa o formula intr-o celula tot ceea ce utilizatorul scrie apare şi pe bară de formule.Tot pe aceasta bară este indicăta poziţia celulei.

Fereastra registrului de calcul.

Orice fişier creat cu Excel este un registru de calcul care contine una sau mai multe foi de calcul.Putem deschide concomitent mai multe fişiere , registre de calcul fiecare avand propria fereastra.

Capetele de coloana.

Literele din partea superioara a foii de calcul , prin care sunt identificate randurile foii de calcul.

Row headings.

Numerele din stanga foii de calcul, prin care sunt identificate randurile foii de calcul.

Selector.

Conturul care indică celula activa sau cea in care se afla la un moment dat utilizatorul.

In configuraţia prestabilita fiecare registru de calcul are iniţial trei foi de calcul Putem astfel adauga alte foi de calcul sau sa stergem din ele. Deoarece fiecare registru de calcul este format din una sau mai multe foi de calcul , avem nevoie de o metoda de deplasare rapida de la o foaie de calcul la alta In acest scop putem foloşi urmatoarele metode:

-se apasa şimultan Ctrl+PgDn pentru a trece la foaia de calcul urmatoare sau Ctrl+PgUp pentru a trece in foaia anterioara

-se face clic pe eticheta foii de calcul pe cere dorim sa o deschidem In cazul in care eticheta nu este prezenta se folosesc butoanele de derulare a etichetelor pentru a o aduce pe ecran apoi se face clic pe aceasta.

Dupa ce pe ecran a fost adusa foaia de calcul in care utilizatorul doreste sa lucreze , avem nevoie de o metoda de deplasare de la o celula la alta

In cazul in care se foloseste mouse-ul , utilizatorul poate foloşi barele de derulare pentru a se deplasa in zona de pe ecran ce contine celula in care dorim sa lucram Apoi se face clic pe cela pentru a o activa.

Pe masura ce se deruleaza foaia , caseta de derulare se deplaseaza pe bară de derulare pentru a indică locul in care se afla utilizatorul in cadrul foii. In plus , dimenşiunea casetei de derulare se modifica , pentru a indică procentul din foaia de calcul care este vizibil in acel moment.

Exista numeroase moduri in care utilizatorul poate modifica aspectul foii de calcul in ferestra Excel. Pentru a mari sau micsora zona vizibila din foaia de calcul se va foloşi funcţia Zoom Se deschide meniul Zoom care se afla pe bară de instrumente standard şi se selecteaza procentul de marire Se poate mari o anumita zona din foaia de calcul , daca dorim, pentru aceasta se selecteaza mai intai zona, apoi se deschide meniul Zoom şi se selecteaza Selection.

In cazul in care utilizatorul doreste sa afiseze foaia de calcul in asa fel incat sa ocupe intregul ecran – eliminand barele de instrumente, bară de formule , bară de stare şi altele Pentru acestea se deschide meniul Wiew şi se selecteaza Full Screen.Pentru a reveni in modul Normal , se face clic pe Close Full Screen.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Editorului de Tabele Excel.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI FACULTATEA RADIOELECTRONICĂ ŞI TELECOMUNICAŢII CATEDRA RADIOCOMUNICAŢII