Crearea, Editarea si Corectarea unui IV

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Crearea, Editarea si Corectarea unui IV.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Electronica, Electrotehnica, Inteligenta Artificiala

Extras din document

3.2.1 Crearea panoului frontal

Se reaminteste ca panoul frontal reprezinta interfata grafica cu utilizatorul (operatorul) a IV; elementele din panoul frontal se impart in controale si indicatoare, care sunt reprezentari vizuale ale datelor de intrare (controalele), respectiv ale datelor de iesire / rezultate (indicatoarele).

Dupa alegerea celor mai potrivite variante de componente in functie de cerintele aplicatiei si amplasarea lor pe panoul fontal, se recomanda introducerea etichetei proprii. Se afiseaza in partea superioara a elementului un dreptunghi de culoare gri, prin care se indica ca mediul LabVIEW asteapta introducerea de catre utilizator a indicatorului. Dupa introducerea acestuia, pentru validare se apasa <Enter>. Daca nu se specifica un indicator imediat dupa plasarea acestuia in panoul frontal, se selecteaza din meniul contextual optiunea ”Show/ Label”, sau cu unealta de etichetare.

Pentru fiecare element din Panoul frontal se recomanda sa se specifice o scurta descriere, care sa indice scopul utilizarii componentei. Pentru aceasta se alege din meniul contextual Data Operations/Descriptions. Continutul descrierii se afiseaza in fereastra de asistenta, cand cursorul mousului se plaseaza deasupra componentei de interfata.

Se recomanda asocierea unei taste accelerator pentru selectarea controalelor: operatorul sa poata interactiona cu aplicatia fara folosirea mousului. De asemenea la realizarea panoului frontal nu se recomanda utilizarea unui numar mare de culori, pentru a nu distrage atentia operatorului sau a ingreuna rularea programului.

fig 3.1

Modificarea caracteristicilor indicatoarelor sau controalelor sau etichetelor se poate face si din meniurile contextuale, dupa cum se observa si in figura de mai jos. In acest mod se poate modifica dimensiunea, aliniamentul etichetei, cat si tipul, aranjarea, formatul, domeniul de date, s.a. in cazul indicatoarelor si controalelor. Asupra acestor aspecte o sa mai revenim in lucrarile urmatoare.

fig 3.2

3.2.2. Crearea diagramei bloc

Diagrama bloc (DB) reprezinta codul sursa al IV. Modul in care se realizeaza DB defineste stilul de programare. Aranjarea instructiunilor si comentarea operatiilor face codul sursa al IV sa fie lizibil, mai usor de depanat si de intretinut. Se recomanda ca in DB sa nu se suprapuna elementele. Este bine ca firele sa nu fie prea apropiate unele de altele, pentru a nu se ingreuna urmarirea vizibila a cailor de flux ale datelor. De asemenea e recomandat ca eticheta sa nu acopere firul si sa se stabileasca proprietatea de transparenta a fundalului comentariului

Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea, editarea si corectarea unui IV.doc