Dispozitive de Interconectare

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Dispozitive de Interconectare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Electronica, Electrotehnica, Inteligenta Artificiala

Extras din document

Comutatoarele

Definitia cea mai raspândita a switchurilor identifica orice punte multiport cu un comutator sau switch. În realitate, desi aceasta definitie acopera vasta majoritate a cazurilor, exista punti multiport ce nu sunt switchuri.

Uneori comutatorul este privit ca un dispozitiv de interconectare ce actioneaza atât la nivel fizic, cât si la nivel legatura de date. Aceasta nu se datoreaza unei latente mai mici sau unui cost mai scazut comparativ cu o punte, ci datorita faptului ca în retelele Ethernet ce folosesc mediul torsadat comutatorul preia functia principala a hubului, si anume aceea de a asigura conectarea tuturor nodurilor la un mediu de transmisie.

Exista doua paradigme în retelele de calculatoare: arhitecturi bazate pe magistrala si indirect pe difuzare si arhitecturi bazate pe comutare. Optarea pentru una dintre cele doua paradigme se traduce în decizia de a folosi un comutator sau un hub.

O retea bazata pe huburi are un cost mai scazut si o latenta mai mica. Principalul avantaj al înlocuirii huburilor cu comutatoare nu îl reprezinta înlaturarea restrictiilor impuse de regula 5-4-3, ci reducerea numarului de utilizatori ce partajeaza aceeasi latime de banda. Comutatoarele vor oferi protectie împotriva atacurilor prin ascultare a liniei.

Ruterul

Ruterul este dispozitivul de interconectare ce are rolul de a determina calea ce trebuie urmata de un pachet pentru a ajunge la destinatie, de a interconecta si a schimba pachete între retele diferite.

Ruterul este un dispozitiv de interconectare ce poate fi întâlnit mai ales la nivel WAN, dar si la nivelul retelei locale, una din functiile sale principale fiind si acea de a oferi posibilitatea conectarii LAN-urilor la WAN.

Procesul de rutare sau de determinare a caii optime se bazeaza pe construirea si mentinerea unei tabele de rutare. O intrare într-o tabela de rutare se numeste ruta si este compusa din minim 3 elemente: adresa de retea, masca de retea, adresa urmatorului ruter si/sau interfata de plecare.

Ce se întâmpla cu un pachet ajuns la un ruter?

Antetul de nivel legatura de date este despachetat. Acesta va contine doar adresa logica a destinatiei si nu si masca de retea. Ruterul va verifica mai întâi daca adresa destinatie nu este cumva una dintre adresele sale. Daca este printre adresele sale, atunci cadrul va fi trecut la nivelul superior, daca nu ruterul va verifica daca adresa destinatie nu este în aceeasi retea cu interfata de pe care a primit pachetul. Daca este atunci va abandona prelucrarile asupra respectivului pachet si va lua urmatorul pachet. În cazul în care destinatia nu este nici el si nici nu se afla pe aceeasi interfata de unde a primit pachetul, atunci va începe procesarea tabelei de rutare. Va extrage prima ruta din tabela si va aplica masca de retea adresei destinatie continuta în antetul pachetului. Rezultatul îl va compara cu adresa de retea a respectivei rute. Daca cele doua coincid, pachetul va fi trimis pe interfata specificata de ruta. Daca nu, este extrasa o noua ruta din tabela. Procesul se repeta pâna la ultima ruta din tabela sau pâna la gasirea primei potriviri. Daca pachetul nu corespunde nici ultimei rute atunci acesta este abandonat si se trece la pachetul urmator. Înainte de a trimite pachetul sau de a îl abandona, tabela ARP a interfetei pe care a sosit pachetul va fi actualizata folosindu-se adresa MAC si cea IP a sursei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dispozitive de interconectare.doc