Elaborarea unui Sait pe HTML

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Elaborarea unui Sait pe HTML.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor: Cirhana Vladislav

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

HTML reprezinta unul din primele elemente fundamentale ale WWW ( World Wide Web ) ( Hypertext Markup Language ), care descrie formatul primar in care documentele sint distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web.

Astfel prioritatile si facilitatile oferite de HTML vor contribui la îndeplinirea sarcinii lucrarii, care consta in elaborarea unei pagini web ce va prezenta date privitoare la activitatea literara a scriitorilor si poetilor literaturii noastre.

Realizara sarcinii se va indeplini prin intermediul codurilor HTML, CSS si Java Script. Datele privitoare la scriitori si poeti sint incadrate in zece fisiere HTML si un fisier CSS. Dinamica in pagina este asigurata prin inermediul codurilor JavaScript. Deci, lucrara data constituie o sinteza a posibilitatilor oferite de HTML care este in continua perfectionare, completare si nu in ultimul rind-evolutie.

I. HTML-Notiuni de baza

I.1 HTML

HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989. El permite transportul de informatie prin retea de la diferite computere datorita trasaturilor sale: independenta de platforma, posibilitati hypertext si structurarea documentelor.

Structura unui document HTML:

<html>

<head><title> titlul paginii</title>

</head>

<body>

</body>

</html>

Blocuri de text

<address>...</address>- Inserarea unei adrese

<pre>...</pre> -Caracterul " spatiu " va fi luat in considerare de browser

<p>&</p> - Blocuri paragraf ,cu ajutorul etichetei paragraf este posibil trecerea la o linie noua si permite: inserarea unui spatiu suplimentar inainte si dupa de blocul paragraf, alinierea textului cu ajutorul atributului align.

<h1>, <h2>, <h3>, <h4>, <h5>, <h6>. -Blocuri de titlu

<nobr>...</nobr> Blocul de text cuprins intre etichetele va fi afisat pe o singura linie.

<div>...</div>- Blocul de text ce permite alinierea stinga, dreapta, centru :

Stiluri pentru blocurile de text

<b>...</b> - Un bloc de text va aparea in pagina evidentiat.<i>...</i>

<big>...</big>-Textul va fi scris cu carcatere mai mari cu o unitate decat cele curente. <small>...</small>-Textul va fi scris cu carcatere mai mici cu o unitate decat cele curente.

<i>...</i> -Textul va fi scris cu carcatere cursive

<u>...</u> -Insera unui bloc de caractere subliniate

<sub>...</sub>- Insereaza secvente de text aliniate ca indice (sub-script) sau ca exponent (super-script) si respectiv-<sup>...</sup>.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea unui Sait pe HTML.doc

Alte informatii

Lucrarea data constituie in sine o reprezentare a cunostintelor privitoare la crearea documentelor HTML. Astfel la realizarea sarcinii, care consta in elaborarea documentelor HTML ce vor contine informatii privitoare la descrierea filmului ,am utilizat tabele, imagini, coduri CSS si JavaScript necesare pentru formatarea documentului HTML. Codurile CSS sunt incluse in fisier aparte, iar cele JavaScript sunt in documentul HTML.