Elementele Panoului Frontal - partea II

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Elementele Panoului Frontal - partea II.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Inteligenta Artificiala

Extras din document

6.3.Modul de lucru

Lansati in executie mediul LabVIEW.

Exercitiul nr.1

Construiti un tablou avand doua dimensiuni (2D Array) format din trei linii si trei coloane, prin urmare noua elemente, de tip control digital numeric. Cu ajutorul functiei Index Array (fig. 6.11), cu ajutorul unor controale de tip numeric (digitale) extrageti fiecare coloana si linie si afisati-le prin intremediul unor tablouri cu o singura dimensiune.

Recomandari:

- pentru a crea un tablou cu doua dimensiuni urmati procedura explicata in paragraful 6.2.1

- nu uitati sa modificati etichetele elementelor de pe panoul frontal pentru a evita eventualele confuzii.

- Daca tabloul initial are 9 elemente, respectiv trei coloane si trei linii, cele doua talouri prin intermediul carora se vor afisa rezultatele vor avea cate trei elemente (pentru linii dispuse pe orizontala iar pentru coloane dispuse pe verticala)

- Modificati valorile elemntelor tabloului initial pentru a fi sigur ca programul functioneaza corect.

Folosind aceeasi functie (Index Array) din tabloul in care sunt afisate elementele pe linii, extrageti, cu ajoturul unui element de tip contol numeric, fiecare element al tabloului, si il afisati intr-un tablou unidimensional.

Exercitiul nr.2

Folosind functia Initialize Array, construiti un tablou unidimensional cu 100 elemente, toate avand valoarea 5.70, si un tablou cu doua dimensiuni, avand sase elemente, trei linii si doua coloane. Toate elementele celui de al doilea tablou au valoarea 5.

Exercitiul nr.3

Construiti un tablou unidimensional cu sapte elemente de tip numeric. Extrageti din acesta un tablou cu trei elemente, incepand de la un index introdus prin intermediul unui control amplasat pe panoul frontal. Pentru acesta folositi functia Array Subset.

Exercitiul nr.4

Construiti un tablou unidimensional din patru elemente de tip (control) numeric. Pornind de la acesta, construiti un alt tablou unidimensional care are 5 elemente de tip numeric. Al cincilea element trebuie introdus de pe panoul frontal fiind tot un element de tip numeric. Numiti acest tablou „x”. Folositi pentru acesta functia Build Array. Utilizand functia Array Size, determinati marimea tabloului si utilizati aceasta valoare pentru a costrui un nou tablou avand aceeasi dimensiune, cu cel masurat, si toate elemntele egale cu 1. Pentru aceasta utilizati functia Initialize Array. Numiti acest tablou „y”. Afisati diferanta (x-y), intr-un tablou unidimensional.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elementele Panoului Frontal - partea II.doc