Java

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest laborator prezinta Java.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Inteligenta Artificiala, Limbaje de Programare

Extras din document

Povestea

Ideea de a realiza un limbaj ca Java a avut-o James Gosling, conducatorul unui proiect numit Green la care acum cinci ani lucra o echipa de la Sun Microsystems. Initial, echipa nu a avut nici o intentie de a realiza un nou limbaj de programare. Scopul lor era sa realizeze programe pentru controlul aparatelor electronice casnice astfel incit sa poata comunica intre ele. Pentru aceasta, James Gosling si restul echipei au folosit limbajul C++, considerat foarte puternic datorita usurintei lucrului cu obiecte (esential pentru reusita proiectului). Chiar de la inceput insa au aparut foarte multe probleme legate de aspectele mai complicate ale C++, cum ar fi mostenirea

multipla si dealocarile dinamice, asa ca Gosling a decis sa realizeze un limbaj simplificat care sa pastreze insa caracteristicile C++. Chiar si in acest stadiu nu s-a gindit nici o clipa ca limbajul sau ar urma sa iasa pe scena limbajelor de programare larg intrebuintate, el dorind doar sa termine proiectul intr-un mod cit mai usor.

Dupa ce a eliminat din C++ aspectele care il faceau inadecvat pentru controlul aparatelor electronice a obtinut un limbaj pe care l-a denumit Oak (stejar) -- povestea spune ca Gosling a fost inspirat de un stejar pe care il putea vedea de la fereastra biroului sau --.

Oak a fost folosit in proiectul Green, care avea ca scop controlul mai multor aparate (televizor, lumini, telefon, video) cu ajutorul unei telecomenzi numite *7 (StarSeven). *7 era prevazut cu un ecran senzitiv prin intermediul caruia posesorul selecta aparatul de controlat. Controlul era realizat prin intermediul unor figuri animate printre care si Duke, care a ajuns, de altfel, mascota limbajului Java. Pe linga acestea, mai avea citeva caracteristici noi: putea rula multiplatforma si avea facilitati pentru lucrul in retea (ideea era sa poata face dispozitivele sa comunice intre ele - de exemplu, schimb de retete intre cuptorul cu microunde si masina de tocat sau sincronizarea intre telefon si lumini-).

Oak a mai fost folosit in cadrul unui proiect ce folosea sistemul Green numit VOD ca baza softului care controla un sistem de televiziune interactiv. Reusita ar fi insemnat foarte multe milioane de dolari. Din pacate pentru VOD si din fericire pentru Web, compania Warner-Time a preferat alt sistem VOD-ului si, pe linga aceasta, un alt contract dintre Sun si 3DO a cazut. Oak a intrat intr-o eclipsa accentuata.

Trebuie mentionat ca la inceputul anilor '90 World Wide Web era constituit numai din documente text avind un caracter stiintific. La inceputul anului 1993 insa un eveniment important avea sa schimbe cu totul Reteaua... Mai exact, este vorba de aparitia primului browser grafic pentru WWW, Mosaic 1.0, realizat de Marc Andreesen, un student ce lucra la National Center for Supercomputing Applications (NCSA). Aceasta a insemnat o crestere in progresie geometrica a Web-ului, o adevarata explozie de informatie, imagini si sunete.

In tot acest timp, Sun incerca sa vinda macar unul din sistemele pentru bucataria de miine pe care le realizasera. Esecul acestei intreprinderi i-a determinat sa caute o alta directie de dezvoltare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Java.doc