Variatia Vascozitatii Uleiurilor Lubrefiante cu Temperatura

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Variatia Vascozitatii Uleiurilor Lubrefiante cu Temperatura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Generala

Extras din document

Principiul lucrarii. Lubrefiantii sunt materiale fluide, viscoase sau solide care se interpun intre suprafata de contact a doua corpuri solide in scopul evitarii frecarii uscate, a micsorarii si incalzirii surpafetelor. Lubrefiantul trebuie sa adere la suprafata metalica si sa formeze o pelicula de ungere rezistenta mecanic, termic si chimic.

Din punct de vedere al starii de agregare, lubrefianti se impart in lubrefianti gazosi, lichizi si solizi. Cele mai importante proprietati ale unui lubrefiant lichid sunt onctuozitatea si viscozitatea. Capacitatea lubrefiantilor lichizi de a adera la suprafetele metalice si de forma pe acestea o pelicula rezistenta care sa impiedice contactul direct dintre piesele in miscare cu scopul eliminarii frecarilor uscate si asigurarii ungerii la limita poarta numele de onctuozitate sau putere de ungere.

Viscozitatea este rezistenta opusa de lichid la deplasarea unuia din straturile sale in raport cu altul, ceea ce inseamna ca reprezinta la curgere. Forta F care deplaseaza lichidul este proportionala cu suprafata stratului (S) si cu gradientul de viteza, functie de distanta dintre doua straturi (*/l )

F = (dyn) (1)

(dyn sec/cm2) (2)

unde * = viscozitatea dinamica. Unitatea de viscozitate absoluta sau dinamica se numeste poise (P) si reprezinta forta de frecare cind v =1 cm/s , S= 1cm2 si l = 1cm.

Raportul dintre viscozitatea dinamica si densitate reprezinta viscozitatea cinematica,notata cu * si se masoara in stokes. (cm2s-1) (3)

Fisiere in arhiva (1):

  • Variatia vascozitatii uleiurilor lubrefiante cu temperatura.doc