Acidul Cinamic

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Acidul Cinamic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Organica

Extras din document

La baza obtinerii acidului cinamic sta o reactie Perkin intre benzaldehida si anhidrida acetica in mediu slab bazic:

Intr-un balon de 500 ml, cu fund rotund se introduc 9.5 ml (10 g) benzaldehida, 10 g carbonat de potasiu anhidru si 13.4 ml de anhidrida acetica (benzaldehida si anhidrida acetica trebuie sa fie proaspat distilate).Se monteaza un refrigerent ascendent de aer si se introduce un termometru in amestecul de reactie.

Se incalzeste pe sita la 150ÚC timp de 30 de minute, apoi se ridica temperatura repede la 180ÚC unde se mentine 30 de minute.Se antreneaza cu vapori de apa benzaldehida nereactionata.Solutia se aciduleaza cu HCl diluat (1:1) folosind ca indicator rosu de congo (care se coloreaza in albastru in mediu acid).La racire cristalizeaza acidul cinamic.Se recristalizeaza din apa folosind carbune deccolorant.

Identificare:

Intr-o eprubeta se pun 10 ml de solutie 5% carbonat de sodiu si se adauga putin cate putin 0.5 g acid cinamic.Se observa degajarea de CO2 caracteristica dizolvarii acizilor in solutie de carbonat de sodiu.

Substante folosite:

9.5 g (10 ml)-benzaldehida;

13.4 ml anhidrida acetica;

10 g carbonat de potasiu;

carbune decolorant;

Fisiere in arhiva (1):

  • Acidul Cinamic.doc