Cristalizarea si Sublimarea

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Cristalizarea si Sublimarea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor: Igor Pavlina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Chimie Organica

Extras din document

1.Denumirea lucrării

Sublimarea acidului benzoic

1. Modul de lucru

Se ia 1 g de acid benzoic cu impurităţi, se mărunţeşte bine, se pune într-un

strat uniform pe fundul unui creuzet de porţelan. Creuzetul se acoperă cu o hîrtie de filtru găurită, peste care se pune o pîlnie de sticlă cu gura în jos, care va servi ca refrigerent (fig-11). Creuzetul inferior se încălzeşte atent (lucrarea se efectuează în nişă), vaporii. de acid benzoic se vor depune sub formă de cristale pe pîlnia-refrigerent. Se întrerupe încălzirea, se lasă instalaţia să se răcească complet, se strîng cristalele de substatanţă de pe pîlnie, se cîntăresc şi se află punctul de topire. Punctul de topire a acidului benzoic sublimat se va compara cu cel inregistrat pina la sublimare şi respectiv cu cel din indrumar.Se calculeaza randamentul si se fac concluziile respective.

2.Scopul lucrarii:

Purificarea acidului benzoic de impuritati.

3.Materia si utilajul:

Acid benzoic:

Utilajul:

4.Calcule matematice:

+Masa iniţială Masa finală Randamentul Pct.de topire

1g 0.35g 35% 123ºC

1.Denumirea lucrarii:

Cristalizarea acidului benzoic

Modul de lucru:

Într-un pahar cu volumul de 100 ml. se pune 1g de acid benzoic cu impuritaţi,50 ml de apa şi se incalzeşte totul pîna la fierbere.Solutia se filtrează fierbinte într-o instalati specială,ce consta dintr-un pahar cu apă,pahar interior(unde se va colecta soluţia filtrată),pîlnie şi hîrtie de filtru(fig.8).Solutia dupa filtrare se lasă un timp pentru a se răci şi a forma cristale.Cristalele formate se vor separa la filter prin pîlnia de filtrare Buchner şibalonul Bunzene (fig.9).Cristalele de acid benzoic se usucă,se cîntaresc,se determina punctual de topire si se calculează randamentul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cristalizarea si Sublimarea.doc

Alte informatii

MINISTERUL EDUCAŢIEI TINERETULUI ŞI SPORTULUI AL REPUBLICII MOLDOVA