Dinamica Auto

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Dinamica Auto.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 8 fisiere doc de 62 de pagini (in total).

Profesor: Fodor Dinu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Dinamica

Extras din document

1.1. Scopul lucrarii :

Lucrarea are drept scop studierea principalilor parametri constructivi care influenteaza caracteristicile dinamice ale autovehiculelor rutiere si aprofundarea acestora prin aplicatie practica în vederea deprinderii studentilor cu utilizarea acestor notiuni .

1.2. Notiuni teoretice :

Gradul de adaptabilitate al autovehiculelor la anumite cerinte de exploatare si asigurarea conditiilor optime de securitate, confort si eficienta economica este determinat de urmatorii parametri :

- dimensiunile principale ,

- capacitatea de trecere ,

- razele de viraj ,

- maseleaaCAP. I PREZENTAREA SOCIETATII SOLIV SRLsi capacitatea de încarcare a autovehiculelor .

Dimensiunile pricipale sunt :

a) dimensiunile de gabarit ( Fig. 1.1. ) :

- lungimea autovehiculului ’’A’’ - reprezinta distanta dintre doua plane verticale perpendiculare pe axa longitudinala a autovehiculului si tangente la punctele extreme ale acestuia în fata , respectiv în spate .

- latimea autovehiculului ’’B’’ - reprezinta distanta dintre doua plane verticale paralele cu planul longitudinal de simetrie al autovehiculului si tangente la punctele extreme de o parte si de alta ale acestuia .

- înaltimea autovehiculului ’’H’’ - reprezinta distanta dintre planul de baza si un plan orizontal tangent la partea superioara a autovehicului gol .

Fig. 1.1.

b) ampatamentul ’’L’’ - reprezinta distanta dintre axele geometrice ale puntilor autovehiculului . În cazul autovehiculelor cu trei punti ampatamentul reprezinta distanta dintre axa puntii din fata si jumatatea distantei dintre axele puntilor din spate . În cazul autotractoarelor cu semiremorca se distinge ampatamentul autotractorului ’’L’’ si ampatamentul semiremorcii ’’L1’’ (Fig. 1.2)

Fig. 1.2

c) ecartamentul rotilor din fata notat cu B1 si al rotilor din spate notat cu ’’B2’’ ( Fig. 1.1. ) - reprezinta distanta dintre planele mediane ale rotilor care apartin aceleiasi punti . În cazul rotilor jumelate (roti duble) , ecartamentul este distanta dintre planele mediane ale rotilor duble ( Fig. 1.2. )

d) consolele fata ’’c1’’ si spate ’’c2’’ - reprezinta distanta dintre planul vertical care trece prin centrele rotilor din fata si punctul cel mai avansat al autovehiculului , respectiv distanta dintre planul vertical care trece prin centrele rotilor din spate si punctul cel mai din spate al acestuia (Fig. 1.1.)

Capacitatea de trecere a unui autovehicul reprezinta capacitatea acestuia de a se deplasa pe drumuri rele si desfundate si în teren natural fara drum , precum si de a putea trece peste anumite obstacole verticale sau santuri.

Caracteristicile geometrice ale capacitatii de trecere sunt :

a) lumina sau garda la sol ’’c’’ (Fig 1.3. ) reprezinta distanta verticala dintre partea cea mai de jos a sasiului complet încarcat si planul de sustinere

Fisiere in arhiva (8):

  • L 1.doc
  • L 2.doc
  • L 3.doc
  • L 4.doc
  • L 5.doc
  • L 6.doc
  • L 7.doc
  • L 8.doc

Alte informatii

Este un laborator de dinamica auto. 7 lucrari