Drept Civil Semestrul 1 An 1

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Drept Civil Semestrul 1 An 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Profesor: Claudia Ionete

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Drept Civil

Extras din document

DREPT CIVIL –SEM 1 AN 1

D.A.P. BUCURESTI, AN 1 SEM.1 SPECIALIZAREA DREPT

GRILA 2008/2009drept civil, an 1, partea generala 2008/2009

MULTIPLE CHOICE

1. Care sunt deosebirile dintre nulitatea relativa si nulitatea absoluta?

a. poate fi invocatã de oricine are interes

b. este intotdeauna imprescriptibila extinctiv

c. poate fi confirmatã

ANS: C

2. Care este regimul juridic al nulitatii relative spre deosebire de nulitatea absoluta?

a. desfiinteaza in parte efectele actului juridic civil

b. opereazã de plin drept

c. este prescriptibila pe cale de actiune

claudia ionete: ANS: C

3. Când se poate invoca nulitatea relativa ?

a. daca actul este incheiat in frauda creditorilor

b. daca actul a fost facut de un alienat sau debil mintal, chiar daca nu a fost pus sub interdictie judecatoreasca

c. daca obiectul contractului nu exista la data incheierii lui

ANS: B

4. Care sunt exceptiile de la principiul resoluto iure dantis, resolvitur et ius accipiens?

a. principiul conversiunii actului juridic civil

b. cazul actelor subsecvente cu executare succesiva

c. cazul actelor de dispozitie cu titlu oneros asupra unui imobil inscris in cartea funciara

ANS: C

claudia ionete: 5. Care sunt cauzele de nulitate absoluta?

a. nevalabilitatea obiectului actului juridic civil

b. lipsa discernamantului in momentul incheierii actului juridic civil

c. dolul

ANS: A

6. Care sunt cazurile de nulitate absoluta?

a. leziunea

b. lipsa consimtamantului datorata erorii-obstacol

c. nerespectarea dreptului de preemptiune

ANS: B

claudia ionete: 7. Care sunt cazurile de nulitate relativa?

a. nesocotirea normelor privind capacitatea de exercitiu cand actul este incheiat de persoana lipsita de capacitate de exercitiu

b. incalcarea ordinii publice

c. lipsa consimtamantului datorata erorii-obstacol

ANS: A

8. Când poate fi invocatã nulitatea absoluta?

a. poate fi invocata numai de persoana ocrotita si al carei interes a fost nesocotit la incheierea actului

b. poate fi invocata oricand, pe cale de actiune sau de exceptiune, fiind imprescriptibila

c. poate fi invocatã în termenul de prescriptie

ANS: B

claudia ionete: 9. Care sunt cauzele de nulitate absoluta ?

a. incalcarea oricarei reguli privitoare la incapacitatile speciale de folosinta

b. lipsa pretului la vanzarile de drepturi litigioase

c. eroarea asupra motivului determinant al actului juridic civil

ANS: B

10. Care este regimul juridic al nulitatii relative?

a. poate fi invocata de oricine are interes

b. nu poate fi acoperita prin confirmare expresa sau tacita

c. este prescriptibila

ANS: C

claudia ionete: 11. Care enunt privitor la regimul juridic al nulitãtii este valabil ?

a. nulitatea absoluta nu poate fi acoperita prin confirmare expresa sau tacita

b. nulitatea absoluta poate fi confirmata expres sau tacit de catre partea interesata

c. nulitatea relativa este imprescriptibila

Fisiere in arhiva (1):

  • Drept Civil Semestrul 1 An 1.doc

Alte informatii

Intrebari si raspunsuri la Drept Civil