Laborator Sisteme Expert

Laborator
8.5/10 (9 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 13290
Mărime: 959.39KB (arhivat)
Publicat de: Radu Munteanu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabi Branza, Cristina Enache
Daca nu va pricepeti la sisteme expert incercati acest laborator care va invata pas cu pas cu se parcurge un sistem expert.

Cuprins

  1. LABORATOR 1 - ARHITECTURA CLASICA A UNUI SISTEM EXPERT 2
  2. LABORATOR 2 - CALCULUL PROPOZITIONAL 4
  3. LABORATOR 3 - EXSYS PROFESSIONAL – PREZENTARE GENERALA 9
  4. LABORATOR 4 - NOTIUNI INTRODUCTIVE 12
  5. LABORATOR 5 - CONSTRUIREA UNEI BAZE DE CUNOSTINTE 14
  6. LABORATOR 6 - LANSAREA ÎN EXECUTIE A BAZEI DE CUNOSTINTE 22
  7. LABORATOR 7 - ACTUALIZAREA UNEI BAZE DE CUNOSTINTE 29
  8. LABORATOR 8 - TESTAREA SI VALIDAREA BAZEI DE CUNOSTINTE 34
  9. LABORATOR 9 - REALIZAREA INTERFETELOR DE DIALOG 37
  10. lABORATOR 10 - REALIZAREA RAPOARTELOR 42
  11. LABORATOR 11 - 13 - REALIZAREA PROIECTULUI 44
  12. LABORATOR 14 - PREZENTAREA PROIECTULUI 44

Extras din laborator

Din punctul de vedere al TI (formulat înainte de anii 1990), un SE este un program care permite “separarea cunostintelor declarative, exprimate în termenii calculului propozitional, fata de cunostintele procedurale implicite continute în algoritmul (motorul inferential) folosit în prelucrarea acestor cunostinte”.

De fapt, acesta este principiul esential al programarii bazate pe formalismele calculului propozitional. Principiul decurge din unele experimente, efectuate pe la începutul anilor 1970, în conditiile oferite de tehnica de calcul în momentul respectiv, si care propun reproducerea rationamentului uman sub forma unui algoritm de înlantuire a unor reguli logice, definite în termenii calculului propozitional (reguli de productie).

Fig. 1.1. – Schema logica a unui Sistem Expert generalizat

1. Achizitionarea cunostintelor – defineste mecanismele de captare a cunostintelor unui expert uman (blocul denumit “EXPERT”) asupra unui domeniu de activitate strict delimitat.

Facând ipoteza ca procedura notata aici “Modul de achizitionare a cunostintelor” este o procedura automata (nu, în sens strict, un program), atunci blocul “COGNITICIAN” este fie un operator uman (sursa datelor de intrare) fie un agent artificial care, aici, mediaza captarea cunostintelor expertului.

În acceptia traditionala cogniticianul este un operator uman care detine competenta de investigare si formalizare a cunostintelor expertului. Cu alte cuvinte expertul nu poate (în lipsa abilitatilor necesare, probabil) sa alimenteze direct baza de cunostinte, fiind necesara prezenta unui translator (cogniticianul) între om si masina. Consideram ca acest impas cultural este principalul motiv al unei raspândiri extrem de reduse a aplicatiilor de tip SE în mediul actual de afaceri.

Mai mult decât atât, daca admitem ca organizarea bazei de cunostinte, care ar trebui sa permita reproducerea cât mai exacta a cunostintelor expertului uman, nu este compatibila cu limbajul (natural) în care sunt exprimate cunostintele expertului, atunci fie trebuie sa admitem ca exista (si poate fi pus în aplicare prin mijloacele TI de care dispunem) un mecanism de formalizare a cunostintelor suficient pentru codificarea acestora în conventiile reprezentarii, fie trebuie sa cautam o solutie pentru integrarea expertului în sistem. În ambele situatii, se pune problema integrarii SE într-un mediu inteligent.

Revenind la schema de mai sus, sa observam ca scopul procesului de achizitionare a cunostintelor este acela de a permite construirea unei baze de cunostinte (BC). Într-o acceptie comuna asupra SE, achizitionarea cunostintelor este un proces static, asemanator unui proces de culegere a datelor pentru popularea initiala a unei baze de date.

2. Reprezentarea cunostintelor – defineste mecanismele si procesele de formalizare a cunostintelor (în termenii unei logici formale), în vederea implementarii acestora ca structuri de date (baze de cunostinte) într-un sistem fizic de prelucrare automata a datelor.

Daca ramânem la ideea ca un SE este, în esenta, un program, atunci BC este o intrare într-un algoritm de prelucrare a datelor numit, în termenii teoriei SE, motor de inferente. În termeni generali, prin inferenta se întelege “o forma logica a procesului de trecere de la unele propozitii numite premize la o propozitie numita concluzie” sau, dupa cum indica o varianta de interpretare propusa de aceeasi sursa, “un termen sinonim pentru rationament”.

Prin urmare, un motor de inferente este o procedura automata de rationament si, în acelasi timp, o procedura automata de prelucrare a bazei de cunostinte (cu alte cuvinte, a unei reprezentari formale a cunostintelor).

Cunostintele procedurale, implementate în forme algoritmice prin motorul de inferente, sunt, în mod formal, compatibile cu datele (cunostintele declarative) pe care le prelucreaza. Putem afirma ca, pe lânga faptul ca separa cunostintele declarative (baza de cunostinte) de cunostintele procedurale (motorul de inferente), o alta caracteristica, si poate mult mai importanta, a unui SE, consta în implementarea unor algoritmi de calcul (rationament) bazat pe cunostinte uniform organizate si uniform reprezentate în termeni formali

3. Prelucrarea cunostintelor – în esenta, este o procedura de aplicare a unui rationament artificial asupra unei baze de cunostinte.

Într-adevar, daca restrângem problema rationamentului numai la rezolvarea unor probleme de gestiune a întreprinderii, sa observam ca sunt necesare doua categorii de cunostinte: cele privind întreprinderea, ca sistem cu scopuri si mijloace proprii, si cele privind mediul de afaceri, ca mecanism de reglare a sistemului întreprindere. Natura cunostintelor impune si dezvoltarea unor mecanisme de rationament adecvate.

4. Utilizarea cunostintelor – este un proces care, înca, nu poate fi definit în mod clar din perspectiva arhitecturii SE.

Desigur, ca si în cazul oricarei alte spete de aplicatie a TI, produsul finit, aplicatia, raspunde unor cerinte ale utilizatorului.

Indiferent de orice discurs metodologic, numai utilizatorul SE valideaza acest produs. De asemenea, indiferent de performanta solutiei de proiectare sau de programare, SE ramâne, în ultima instanta, un produs informatic a carui valoare de întrebuintare este data de utilitatea lui. Din perspectiva întreprinderii, orice aplicatie de TI raspunde unor cerinte de utilizare a informatiei în cadrul întreprinderii si, prin urmare, nu este nimic mai mult decât o parte a sistemului

Preview document

Laborator Sisteme Expert - Pagina 1
Laborator Sisteme Expert - Pagina 2
Laborator Sisteme Expert - Pagina 3
Laborator Sisteme Expert - Pagina 4
Laborator Sisteme Expert - Pagina 5
Laborator Sisteme Expert - Pagina 6
Laborator Sisteme Expert - Pagina 7
Laborator Sisteme Expert - Pagina 8
Laborator Sisteme Expert - Pagina 9
Laborator Sisteme Expert - Pagina 10
Laborator Sisteme Expert - Pagina 11
Laborator Sisteme Expert - Pagina 12
Laborator Sisteme Expert - Pagina 13
Laborator Sisteme Expert - Pagina 14
Laborator Sisteme Expert - Pagina 15
Laborator Sisteme Expert - Pagina 16
Laborator Sisteme Expert - Pagina 17
Laborator Sisteme Expert - Pagina 18
Laborator Sisteme Expert - Pagina 19
Laborator Sisteme Expert - Pagina 20
Laborator Sisteme Expert - Pagina 21
Laborator Sisteme Expert - Pagina 22
Laborator Sisteme Expert - Pagina 23
Laborator Sisteme Expert - Pagina 24
Laborator Sisteme Expert - Pagina 25
Laborator Sisteme Expert - Pagina 26
Laborator Sisteme Expert - Pagina 27
Laborator Sisteme Expert - Pagina 28
Laborator Sisteme Expert - Pagina 29
Laborator Sisteme Expert - Pagina 30
Laborator Sisteme Expert - Pagina 31
Laborator Sisteme Expert - Pagina 32
Laborator Sisteme Expert - Pagina 33
Laborator Sisteme Expert - Pagina 34
Laborator Sisteme Expert - Pagina 35
Laborator Sisteme Expert - Pagina 36
Laborator Sisteme Expert - Pagina 37
Laborator Sisteme Expert - Pagina 38
Laborator Sisteme Expert - Pagina 39
Laborator Sisteme Expert - Pagina 40
Laborator Sisteme Expert - Pagina 41
Laborator Sisteme Expert - Pagina 42
Laborator Sisteme Expert - Pagina 43
Laborator Sisteme Expert - Pagina 44
Laborator Sisteme Expert - Pagina 45
Laborator Sisteme Expert - Pagina 46
Laborator Sisteme Expert - Pagina 47
Laborator Sisteme Expert - Pagina 48
Laborator Sisteme Expert - Pagina 49
Laborator Sisteme Expert - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Laborator Sisteme Expert.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea Capitalurilor

INTRODUCERE Scopul lucrării este de a aduce la cunoştinţă ce importanţă are capitalul la înfiinţarea unei societăţi cât şi de a face o prezentare...

Sistemele Expert

Introducere Odată cu trecerea timpului, companiile se confruntă cu cantităţi tot mai mari de date. De fiecare dată când o persoană extrage numerar...

Economia întreprinderii

I. CADRUL LEGISLATIV Inregistrarea comerciantilor in Romania este reglementata de Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului si de Legea...

Probleme Rezolvate - Microeconomie

1)Se consideră urmatoarele funcţii de producţie: Se cere să se definească în fiecare caz natura randamentelor. Rezolvare: Deci => randamente...

Sisteme Expert Financiar-Bancare

Capitolul 1. Clasificarea sistemelor informatice Clasificarea sistemelor informatice se face în funcţie de anumite criterii, şi anume: [Lungu &...

Procedură de Vânzare

- PROCEDURÃ DE VÂNZARE - Mã pregãtesc pentru vânzare (stabilesc obiectivul contactului, materiale de prezentare, oferte, cãrti de vizitã,...

Lucrări bazele contabilității

Lucrarea practică nr. 1 S.C. Electronic S.R.L.are ca obiect de activitate comercializarea marfurilor en gross şi en detail, a fost înfiinţată la...

Analiză economico financiară 2

Capacitatea de autofinantare reflecta potentialul financiar de crestere economica a întreprinderii, respectiv sursa interna de finantare generala...

Te-ar putea interesa și

Creditarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Cap.I. Creditul bancar 1.1.Creditul – resursă de finanţare a activităţii unei întreprinderi Băncile comerciale constituite în România dupa 1989...

Sistem de Asistare a Deciziilor Privind Activitatea de Creditare pe Exemplul BCR SA

CAP.1. SELECTAREA CLIENTELEI BANCARE ŞI ANALIZA CERERII DE CREDITE 1.1. Scurt istoric al Grupului Banca Comercială Română Fondată la 1...

Cercetarea Urmelor Produse de Incendiu

Cap.I. SCURT ISTORIC Termenul de criminalistică este întrebuinţat pentru prima dată în literatura juridică, de către Hans Gross, în Manualul...

Sistem Expert pentru Evaluarea Riscului de Faliment al unei Întreprinderi în Vederea Obținerii unui Credit Bancar

SISTEM EXPERT PENTRU EVALUAREA RISCULUI DE FALIMENT AL UNEI ÎNTREPRINDERI ÎN VEDEREA OBTINERII UNUI CREDIT BANCAR Sistemele expert financiar...

Modelarea Numerică a Regimurilor de Funcționare ale Mașinii Asincrone

1. Introducere Maşinile electrice reprezintă componente de bază ale oricărui sistem electroenergetic. Progresul în industriile de vârf este strâns...

Sisteme Expert pentru Management

1. Sistemele expert si inteligenta artificiala Inteligenta artificiala este un domeniu care retine din ce în ce mai mult atentia economistilor,...

Diagnoza unui redresor complet comandat

Sistemele expert constituie o clasa particulara de sisteme informatice bazate pe inteligenta artificiala, avand ca scop reproducerea cu ajutorul...

Caracteristicile unui Sistem Expert

1. Introducere Inteligenţa Artificială (IA) este o ramură a ştiinţei promovată recent în universităţi şi laboratoare de cercetare. Astfel de...

Ai nevoie de altceva?