Ciclism

Laborator
7/10 (1 vot)
Ă
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 15 în total
Mărime: 1.88MB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

Ciclismul

Ciclismul este deplasarea pe sol folosind mijloace de transport puse în mișcare de mușchii omului, în cazul de față, bicicleta.

Istoria bicicletei

La sfârșitul secolului XVII, în anul 1790, apare primul vehicul destinat transportului individual, creație a contelui Mede de Sivrac pe care a numit-o celerifer.

27 de ani mai târziu, baronul Karl Dreis, îmbunătățește celerifeul lui Sivrac, adăugându-i un sistem de direcție, dându-i și acesta un nume, drezină sau Laufmaschine.

Istoria bicicletei

În 1865 apare velocipedul, creația francezului Pierre Michaux, care avea o roată mare în față și una mai mică în spate, dotată cu pedale montate pe axul roții din față.

În 1873, vine rândul britanicilor, prin inventarea și brevetarea sistemului de transmisie prin lanț de către H.J. Lawson, bicicleta acestuia fiind revoluționară prin faptul că roțile acesteia erau semnificativ mai mici decât ale velocipedului și mult mai ușor de acționat mulțumită lanțului.

Istoria bicicletei

Ultimul deceniu al secolului XIX, marchează apariția bicicletei moderne, cu cadru în formă de romb. Pe rând, au fost introduse anvelopele de cauciuc umflate cu aer, dezvoltate de John Dunlop, frânele și pinionul liber (freewheel).

Ciclismul și Jocurile Olimpice

Ciclismul a făcut parte din Jocurile Olimpice de la primele Jocuri Olimpice moderne de vară din 1896 . Există patru discipline de ciclism diferite incluse ca evenimente - rutier, pistă, biciclete montane și motocros biciclete (BMX)

Ciclismul și Jocurile Olimpice

Cursele de ciclism rutier, cele mai cunoscute, au avut loc în toate jocurile în afară de 1900, 1904 și 1908, în timp ce cursele de pistă au fost excluse o singură dată, în 1912. Ciclismul cu bicicleta montană a fost prezentat pentru prima dată în 1996, cu două cross-country curse, una pentru bărbați și una pentru femei. Ciclismul BMX este cea mai nouă disciplină, după ce a debutat la Jocurile Olimpice din 2008.

Ciclismul și Jocurile Olimpice

România a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice cu cinci rutieri, în 1952, la Helsinki, după care a mai fost prezentă la șapte ediții ale JO, în 1960, 1964, 1968, 1972, 1980, 2004 și 2012, nereușind să obțină vreo medalie.

Ciclismul rutier

Printre cele mai cunoscute ramuri ale ciclismului, este ciclismul rutier, având ca punct de reper faimoasa cursă a Turului Franței, urmată ca importanță de Turul Italiei sau Turul Spaniei;

Turul Franței este considerat a fi unul dintre cele mai prestigioase evenimente sportive ale lumii, Turul Frantei este o competiție anuala de ciclism destinată exclusiv bărbaților, alcătuită din mai multe etape și considerată a fi una dintre cele mai dificile curse.

Eddy Merckx a intra în istoria competiției ca fiind ciclistul care a caștigat de 34 ori Turul Franței.

Bibliografie

https://freerider.ro/mag/istoria-bicicletei-inainte-de-bicicleta-asa-cum-o-stim-27326

https://familist.ro/ciclismul-o-pasiune-pentru-toate-varstele

http://www.dozadebine.ro/sporturi-olimpice-ciclism/

https://liniadestart.ro/top-3-tururi-pe-bicicleta-si-istoria-lor/

https://lifequest.ro/top-10-cei-mai-mari-ciclisti-ai-tuturor-timpurilor/

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Atletism Specializare

Alergare de viteza Caracterul natural al celor mai multe probe atletice face ca baza generalaa a miscarilor sa fie cunoscuta înca înainte de a lua...

Curs 1 Gimnastica

Obţinerea minim a notei 5 la examenul teoretic; Obţinerea minim a notei 5 la lucrările practice; Prezenţa obligatorie la lucrările practice –...

Pregatirea Fizica in Volei. Mijloacele Utilizate pentru Dezvoltarea Calitatilor Motrice in Volei

Pregătirea fizică reprezintă ansamblul organizat şi ierarhizat al procedurilor de antrenament care vizează dezvoltarea şi utilizarea calităţilor...

Ai nevoie de altceva?