Punti de Curent Alternativ

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Punti de Curent Alternativ.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Electronica, Electrotehnica

Extras din document

S-a utilizat puntea BM498 pentru a se efectua masuratori asupra valorilor unor inductante si capacitati si asupra factorilor de calitate (sau asupra unghiurilor de pierderi) ale acestor componente.

Puntea BM498 realizeaza masurarea prin comparare cu un etalon, în conditii de aducere la echilibru. Exista mai multe configuratii de masura, corespunzator configuratiilor etalonului si bratelor puntii:

• Brat etalon serie – în aceasta configuratie este mai usor de evaluat unghiul de pierderi.

• Brat etalon paralel – în aceasta configuratie este mai usor de evaluat factorul de calitate.

si:

• Punti de raport (bratul etalon si bratul pe care se afla impedanta necunoscuta sunt alaturate) – utilizate pentru masurarea capacitatilor.

• Punti de produs (bratul etalon si bratul pe care se afla impedanta necunoscuta sunt opuse) – utilizate pentru masurarea inductantelor.

Metoda de masura consta în aducerea puntii la echilibru prin modificarea valorii rectantei si factorului de calitate (respectiv unghiului de pierderi) ale etalonului. Deoarece aceste doua reglaje sunt separate, metoda se bazeaza pe convergenta catre echilibru.

Masuratori:

• Bobina 1

Fisiere in arhiva (1):

  • Punti de Curent Alternativ.doc