Indrumar Laborator Masini Electrice

Imagine preview
(8/10 din 13 voturi)

Acest laborator prezinta Indrumar Laborator Masini Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 12 fisiere doc de 90 de pagini (in total).

Profesor: Stefanescu Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

LUCRAREA NUMARUL 1 Pag.
ELEMENTE DE BAZA PENTRU ALCATUIREA SCHEMELOR
DE ACTIONARE ELECTRICA.1
LUCRAREA NUMARUL 2
TRANSFORMATORUL MONOFAZAT.14
LUCRAREA NUMARUL 3
PORNIREA, REGLAREA TURATIEI SI FUNCTIONAREA
ÎN SARCINA A MOTORULUI ASINCRON TRIFAZAT CU
ROTOR ÎN SCURTCIRCUIT.27
LUCRAREA NUMARUL 4
MASINA DE CURENT CONTINUU ÎN REGIM DE MOTOR
ELECTRIC.39
LUCRAREA NUMARUL 5
MASINA DE CURENT CONTINUU ÎN REGIM DE
GENERATOR ELECTRIC.54
LUCRAREA NUMARUL 6
MOTORUL PAS CU PAS (MPP).64
LUCRAREA NUMARUL 7
MASINA SINCRONA.81
BIBLIOGRAFIE.90

Extras din document

LUCRAREA NUMARUL 1

ELEMENTE DE BAZA PENTRU ALCATUIREA

SCHEMELOR DE ACTIONARE ELECTRICA

1. SCOPUL LUCRARII

Prezentarea aparatelor de comutatie si de protectie (la curenti de suprasarcina si de scurtcircuit) utilizate în actionarile cu motoare electrice. Folosirea acestora în schema de actionare pentru pornirea directa si în Y - D a motoarelor asincrone .

2. CONSIDERATII TEORETICE

Transferul de energie electrica de la locul de producere în centralele electrice la consumatori se realizeaza prin intermediul liniilor si retelelor electrice în care sunt implantate aparate electrice. Acestea îndeplinesc anumite functii, criteriu dupa care se clasifica în :

- aparate de comutatie

- aparate de protectie

- aparate de semnalizare

- aparate pentru modificarea marimilor electrice .

2.1. Aparate de comutatie

Rolul functional al aparatelor de comutatie este de a stabili si întrerupe circuite electrice în conditii de functionare normala, situatie în care se urmareste dirijarea fluxului de energie de la generatoare la receptoare . Ele pot fi cu actionare manuala sau cu actionare automata .

2.1.1. Aparate cu comutatie manuala

Aceste aparate sunt actionate în mod nemijlocit de catre om, fara sisteme sau mecanisme intermediare de transmitere a miscarii, atât la stabilirea cât si la întreruperea curentului, având frecventa de conectare foarte mica si nefiind prevazute cu elemente de protectie. Aceste aparate sunt : separatoarele, întreruptoarele cu pârghie, întreruptoarele si comutatoarele cu came, butoanele de comanda, prizele si fisele, etc.

Separatoarele sunt aparate a caror pozitie (închis sau deschis) în circuit este vizibila de la distanta. Ele nu pot întrerupe curentii importanti de aceea manevrarea lor se va face când liniile electrice functioneaza în gol .

Întreruptoarele cu pârghie sunt destinate închiderii si deschiderii sub sarcina a circuitelor electrice. Sunt formate din doua sau trei contacte mobile, care se rotesc simultan în jurul unui ax comun si stabilesc contactele fixe. Contactele mobile sunt antrenate cu ajutorul unei manete cu mâner, iar întreg ansamblul este protejat cu un capac de bachelita (pâna la 100A ).

Comutatoarele au rolul de a înlocui o portiune de circuit cu alta sau de a modifica, în mod succesiv conexiunile unuia sau mai multor circuite. Spre deosebire de întrerupatoarele care au doua pozitii în circuit, comutatoarele pot avea un numar mare de pozitii.

Întreruptoarele si comutatoarele pachet se folosesc pentru circuite pâna la 63A. Sunt realizate prin suprapunerea unor elemente numite pachete, fiecare pachet fiind alcatuit dintr-un suport izolant cu doua pâna la patru contacte fixe (fixate la periferie), un contact mobil dispus pe un ax comun tuturor pachetelor si discuri izolante care închid fiecare element.

Fisiere in arhiva (12):

 • BIBLIOGRAFIE.doc
 • COPERTA.DOC
 • cuprins.doc
 • Lme1.doc
 • Lme2.doc
 • Lme3.doc
 • Lme4.doc
 • Lme5.doc
 • Lme6.doc
 • Lme7.doc
 • pref.doc
 • REFERAT.doc